Euro Park heeft nieuwe eigenaar en plant grote veranderingen

Het Franse pretpark Euro Park werd overgenomen door een nieuwe eigenaar. Deze plant alvast nieuwe attracties, een all-in formule, renovaties en een nieuwe visie voor het park. Kortom, een historisch moment voor het pretpark!

 

Het Zuid-Franse pretpark Euro Park, gelegen aan Vias Plage, gaat een historische verandering tegemoet. Het pretpark werd immers overgenomen door een nieuwe eigenaar die heel wat vernieuwingen heeft aangekondigd.

Zo wordt er een totale renovatie van het pretpark gepland tijdens de komende jaren. Er zal een verbetering van de infrastructuur komen, waaronder van de horeca, de ingangen van het park, de omgeving rond het pretpark en een nieuwe indeling van de standplaatsen voor de verschillende attracties.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw concept om het park van een vaste kermis naar een vast pretpark om te vormen met een langer seizoen, waarbij het pretpark ook buiten de zomermaanden geopend is. Verder komt er ook een all-in formule waarbij je één keer betaalt om alle attracties te mogen doen. De formule zal wel niet geldig zijn tijdens de zomermaanden.

Na het enorme succes van vorig jaar zal de Star Wars van de familie Moulin dit jaar terugkeren naar Euro Park. Het gaat hier om een KMG-attractie van het type Tango die gebouwd werd in 2002 en die tot begin 2020 rondreisde onder de Franse exploitant Bailet. Meer nieuwe attracties zullen later bekendgemaakt worden.

 

Euro Park Vias Plage:

Euro Park in Vias Plage is een van de vele zogenaamde lunaparken aan de Zuid-Franse kust. Dit zijn eigenlijk een soort van permanente kermissen die enkel ’s avonds tijdens de zomermaanden geopend zijn. Euro Park is een van de grootste en meest indrukwekkende in zijn soort en behoort absoluut tot de top van de avondpretparken. Euro Park heeft ook heel wat grote attracties die er vast staan, zoals verschillende achtbanen waaronder een loopingcoasters, thrillrides en waterattracties waarop menig pretpark jaloers zou zijn.

 

Bron en foto’s: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs