Eerste achtbaan met Hamster Wheel karretjes in Europa volledig opgebouwd

In het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland is de allereerste achtbaan in Europa met zogenaamde Hamster Wheel karretjes volledig opgebouwd. Het gaat om een achtbaan die zowel bakjes heeft die rond de horizontale as draaien alsook karretjes die rond de verticale as draaien.

 

Dit jaar opent het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland haar eerste achtbaan met GraviTrax. Het gaat om een achtbaan van het type Big Air Coaster gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Wat dit type van achtbaan zo uniek maak is dat er naast de normale draaiende karretjes, ook karretjes zijn die rond de horizontale as draaien waardoor inzittenden meerdere keren per ritje overkop gaan. Het is de allereerste keer dat een rollercoaster met de zogenaamde Hamster Wheel karretjes gebouwd wordt in Europa!

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden rond de achtbaan vergevorderd. De achtbaantrack is compleet opgebouwd en de treintjes staan al op de baan. Wanneer de eerste testritten zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

 

GraviTrax:

De naam van de rollercoaster wordt GraviTrax en zal gethematiseerd worden naar het gelijknamige knikkerbaanspeelgoed.

 

Foto’s: Ravensburger Spieleland