Belgische kermissen en indoorpretparken heropenen op 9 juni

Het Overlegcomité heeft het versoepelingsbeleid voor de komende maanden uit de doeken gedaan. Hiermee wordt ook eindelijk duidelijk wanneer Belgische kermissen opnieuw georganiseerd mogen worden en wanneer indoorpretparken en -attracties opnieuw geopend mogen worden.

 

Op woensdag 9 juni is het zover, vanaf dan mogen er naast de cinema’s, fitnesscentra, sauna’s, theaters, casino’s, bowlingcentra en concerten, ook weer kermissen georganiseerd worden. Dit is natuurlijk erg goed nieuws voor de foorkramers die al sinds oktober 2020 moeten wachten op versoepelingen. Hetzelfde geldt voor de indoorattracties van pretparken en indoorruimtes bij dierentuinen. Ook de heropening van indoorpretparken, indoordierenparken en indoorspeeltuinen is opnieuw mogelijk.

Belgische pretparken mochten de deuren openen op zaterdag 8 mei. De dierentuinen zijn al geopend sinds 13 februari. Musea hebben in 2021 de deuren nog niet moeten sluiten.

Aan de versoepelingen zijn echter wel nog twee voorwaarden verbonden. De eerste is dat 80% van de risicopatiënten gevaccineerd moet zijn in de 14 dagen voorafgaand aan de versoepelingen. Dit zou geen probleem mogen zijn volgens de huidige vaccinatieplanning. De tweede voorwaarde is een grotere uitdaging. Deze houdt in dat de bezetting op intensieve zorg niet meer dan 500 bedden voor coronapatiënten mag zijn. Momenteel liggen er in de Belgische ziekenhuizen 711 mensen op intensieve zorgen vanwege corona.

 

De openingsdata van de Europese pretparken kan je hier terugvinden.

 

Bron: Overlegcomité