Amigoland pakt uit met nieuwe attracties en renoveert Jumbo Jet

Het Zuid-Franse pretpark Amigoland, gelegen in Grau du Roi, pakt dit jaar uit met nieuwe attracties. Het gaat onder meer om een funhouse met de naam Koh Lanta en er komt ook een nieuwe achtbaan. Daarnaast werden er ook grote renovatiewerken uitgevoerd aan de Schwarzkopf-achtbaan Jumbo Jet.

 

Amigoland in Grau du Roi is een van de vele zogenaamde lunaparken aan de Zuid-Franse kust. Deze pretparken zijn een soort van vaste kermissen die bestaan uit een deel vaste attracties, die er jaarrond blijven staan, en een deel tijdelijke attracties die na het zomerseizoen het park verlaten.

Dit jaar pakt Amigoland uit met een gloednieuw funhouse dat recht uit de fabriek komt. De attractie heeft de naam Koh Lanta gekregen en vervangt het oude Star Wars funhouse. Andere attracties zoals de Gravity, Flipper, The Beast en de Bomber Maxx zijn ondertussen al aangekomen op het terrein in afwachting om opgebouwd te worden. Daarnaast kunnen we ook een nieuwe familieachtbaan spotten. De oude Big Apple zal vervangen worden door een nieuw exemplaar.

Daarnaast werd er deze lente hard gewerkt aan de Schwarzkopf achtbaan Jumbo Jet. De karretjes van de achtbaan werden volledig gedemonteerd en zullen voorzien worden van compleet nieuwe stoffen zetels. Ook een deel van de track werd gedemonteerd en gerenoveerd. Verder wordt de boomstammetjesattractie Water Chute grondig opgefrist.

Bron en foto’s: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs