Universal Studios Hollywood plaatst nieuwe dino-animatronics in Jurassic World – The Ride

Nu de pret- en themaparken in de Amerikaanse staat Californië terug heropenen, komen er ook uit Universal Studio Hollywood enkele nieuwigheden naar buiten. De vernieuwde waterattractie Jurassic World – The Ride opende in 2019 met enkele dode momenten tijdens de rit. Nu heeft Universal deze scènes onder handen genomen en zelfs een 6,5 meter hoge animatronic toegevoegd.

 

Toen in 2019 het Amerikaanse themapark Universal Studios Hollywood haar vernieuwde waterattractie Jurassic World – The Ride opende voor het publiek, wezen vele fans op enkele dode momenten tijden de ritbeleving. Universal Creative kondigde, mede door deze feedback, aan dat een nieuwe dino-animatronic ging worden toegevoegd aan de attractie. En nu, na een jaar van coronasluiting voor de parken in Californië, zijn de fans van Jurassic World stomverbaasd toen ze naast de nieuwe animatronic ook de toevoeging van enkele nieuwe scènes aantroffen.

In totaal zijn er drie scènes aangepakt in de attractie. De eerste is vlak na de meandering door de jungle, op het moment dat alles dreigt verkeerd te lopen. Daar heeft Universal in plaats van enkele bebloede kratten, nu een van de bekende gyrosphere-bollen uit de eerste Jurassic World-film neergezet. Samen met twee kleine dino’s die vechten om een zonnepetje. Bij een tweede scene, voor de grote lift, is een saaie poster-muur veranderd in een schrikeffect. Daar is de levensgrote kop van de Indominus Rex te zien, die is uitgebroken uit haar kooi en bezoekers de stuipen op het lijf jaagt.

De grootste verandering heeft zich echter voorgedaan in de grote finale van de attractie, voor de grote splash. Daar wordt een episch gevecht tussen de Indominus Rex en de T-Rex uitgevochten. In de versie uit 2019 was echter enkel de kop van de Indominus Rex te zien. Deze anticlimax is nu vervangen door een volledige animatronic van het grote reptiel van maar liefst 16,7 meter lang en ruim 6,5 meter hoog. Dit zorgt voor een waardiger gevecht tussen de twee prehistorische wezens dan voorheen. De kop is verplaatst naar de nieuwe scene voor de lift.

Bekijk hieronder de volledige ritbeleving van Jurassic World – The Ride met de nieuwe scenes.

 

Langs de oostkust, in Universal Orlando Resort, staat nog steeds de originele attractie: Jurassic Park River Expedition. Of deze attractie ook de Jurassic World-overlay krijgt zoals in Hollywood, is momenteel nog niet bekend. Wel krijgt Orlando een gloednieuwe gelanceerde achtbaan in hun Jurassic-themagebied: VelociCoaster. De opening voor deze grote achtbaan staat gepland voor 10 juni 2021.

 

Bron en foto’s: Theme Park Shark