Prachtige verlichting voor Taron kloon in Sunac Land Chengdu

Het gloednieuwe Chinese pretpark Chengdu Sunac Land, dat momenteel uitgebaat wordt door de Sunac Parks groep, gaf haar grootste achtbaan een prachtig lichtpakket. Deze blikvanger van het park is een Intamin achtbaan die vergelijkbaar is met Taron uit Phantasialand.

 

In september 2020 opende het Chinese pretpark Chengdu Sunac Land voor het eerst de poorten. Op dat ogenblik kon het park al twee achtbanen aanbieden met Family Thriller, een familiale achtbaan met als ‘theming’ een gigantische dinosauruskop. De tweede achtbaan is Worm Coaster, een simpele Big Apple Coaster.

Op de derde, en meteen ook grootste achtbaan, moeten de bezoekers nog even wachten. Deze wordt momenteel nog volop afgewerkt. De eerste testritten vonden plaats in februari en de opening is voorzien in mei 2021.

 

Bij de afwerking van deze baan hoort ook een indrukwekkende verlichting, waarvan het park enkele foto’s deelde.

 

All Speeds, zoals de naam van deze achtbaan luidt, werd gebouwd door Intamin en is een kloon van Taron uit Phantasialand. Een ritje op deze achtbaan begint met een lancering, waarna je doorheen een bochtig parcours raast, en waarbij de baan zichzelf 116 maal kruist. Tijdens de rit volgt nog een tweede lancering. Deze brengt je naar een topsnelheid van 117 km/u. De baan is 1.320 meter lang. Of de statistieken van All Speeds en Taron ook 100% overeenkomen is momenteel niet duidelijk, maar er zullen vast geen grote verschillen zijn.

 

Bron en foto’s: Sunacland Chengdu, Roller Coaster Master