Parc Astérix heeft plannen om een tweede pretpark te bouwen

Het Franse pretpark Parc Astérix, gelegen net boven Parijs, heeft plannen om een tweede pretpark te bouwen. Dit tweede pretpark zou naast het bestaande park komen te liggen. Daarnaast is er ook nog een plan om een vierde hotel te openen in het resort.

 

Na een turbulent jaar voor de attractie-industrie, heeft Blooloop een uitgebreid interview afgenomen met drie personen binnen de pretparkgroep Compagnie des Alpes die mee aan de basis lagen voor de grote investeringen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de pretparken van de groep, zoals de Walibi-pretparken, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Deze enorme investeringen hebben geleid tot een algemene stijging van 30% in de bezoekersaantallen binnen de pretparken van Compagnie des Alpes.

 

Grote stijging bezoekersaantallen:

In het interview spreekt Blooloop met François Fassier, directeur van de pretparkenafdeling binnen Compagnie des Alpes die veel mogelijkheden ziet bij Parc Astérix, het paradepaardje van de groep.

“Het verhaal van Parc Astérix is interessant,” zegt Fassier. “In 2014 ontving het park 1,7 miljoen bezoekers, tegen 2019 steeg dit tot 2,4 miljoen bezoekers per jaar. Dit is een enorme stijging, meer dan elk ander park van deze omvang in Europa. Als je investeert, kun je goede of slechte aankopen doen. Ik durf te zeggen dat elke euro op de juiste manier is besteed.”

Daarnaast werd in 2019 Parc Astérix opnieuw het beste bezochte themapark van Frankrijk, als je de Disneyparken buiten beschouwing laat. Dit is een enorme prestatie want de vijf voorgaande jaren was die eer telkens weggelegd voor Puy du Fou.

 

Uitbreidingsplannen:

Le Quais de Lutèce, dat vorig jaar werd geopend, was het eerste viersterrenhotel in Parc Astérix. Het brengt het aanbod van het resort op een totaal van drie hotels en 450 kamers. De rijke thematisering werd bekroond met een Thea Award. Het jaar daarvoor voegde het park Attention Menhir! toe, een 4D-theater van CL Corp met 300 plaatsen. Meer recent werd aangekondigd dat nieuwe voorstellingen worden overwogen voor het amfitheater met 2.000 zitplaatsen waar vroeger de dolfijnenshows werden opgevoerd.

Een multi-launch coaster van Intamin is gepland voor 2023, na de laatste nieuwe achtbaan in 2017, Pégase Express. Daarnaast zijn er plannen voor een vierde hotel, waarmee het totaal aantal kamers op 750 komt. “De hotels veranderen het profiel van onze bezoeker”, zegt Fassier. “Je gaat van één dag naar één nacht en twee dagen, en zelfs naar twee dagen en drie nachten.”

Om de bezoekduur te verlengen wordt er naast een nieuw hotel ook nog aan een groter plan gewerkt. Compagnie des Alpes denkt immers aan een tweede pretpark binnen het huidige resort. Dit zou alvast een grote stroom aan extra bezoekers kunnen opleveren en een spreiding van het aantal gasten over de twee parken. Hoe het tweede pretpark er zal komen uit te zien, werd nog niet bekendgemaakt.

 

Bron: Booloop

Foto: Parc Astérix