Legoland Waterpark vrijwel klaar om te openen in Gardaland

Het Italiaanse Gardaland legt op dit moment de laatste hand aan haar gloednieuwe waterpark: Legoland Waterpark, uniek in Europa. Ondanks dat de werkzaamheden bijna op hun eind zijn, tast het pretpark nog in het duister over een mogelijke openingsdatum van het waterpark (en Gardaland zelf).

 

Het Italiaanse Gardaland Resort, nabij het Gardameer, kondigde enkele jaren geleden aan dat ze een Europese primeur gingen openen: het eerste Legoland Waterpark van Europa zou neerstrijken vlak naast het pretpark. De vooropgestelde opening van 2020 werd door de coronapandemie echter een jaartje opgeschoven naar 2021. Het waterpark wordt de thuis van onder andere enkele familie-waterglijbanen, een lazy-river en een grote waterspeeltuin. Het park krijgt zelfs haar eigen MiniLand met wel honderd Italiaanse monumenten. Nu de zomer in aantocht is, is het park ook bijna volledig afgewerkt. Lokale media kregen al een rondleiding.

 

Op de foto’s is te zien dat het waterpark enkel nog het hoogst essentiële mist: het water. Nagenoeg al de andere zaken zijn in orde. Maar ook al lijkt het waterpark zo goed als afgewerkt, is het nog onduidelijk wanneer het waterpark de deuren kan openen. Net zoals vele landen in Europa, heeft de Italiaanse regering een exitplan voorgesteld waar de pretparken onderdeel van uitmaken. Voorlopig lijkt de datum 1 juli te worden, tot ontsteltenis van de parken.

 

 

In Gardaland zijn naast de bouw van het waterpark ook enkele andere bouwwerkzaamheden gaande dit off-season. Zo zijn er onderhoudswerkzaamheden ondernomen aan zowel de waterattractie Colorado Boat als de looping-achtbaan Shaman.

 

 

Bron en foto’s: adnkronos.com