Ingang Banana Bos werd volledig vernieuwd in Bobbejaanland

In februari deelde Bobbejaanland via sociale media een ontwerp waarop we een nieuwe ingang van de indoorhal Banana Bos konden ontdekken. Ondertussen zijn de vernieuwingswerken klaar en het resultaat mag er wezen! In deze hal vind je attracties zoals de achtbaan Revolution en de Splash Battle Banana Battle.

 

Op de foto die naar buiten gebracht werd van de vernieuwde ingang van Banana Bos, zien we nu een compleet nieuwe stijl van thematisering. Deze past veel beter bij de naast gelegen attracties King Kong en de Forbidden Caves. De namen van de attracties die in de indoorhal gelegen zijn, staan op de voorkant van het gebouwd.

 

Attracties Banana Bos:

In het Banana Bos kan je de waterattractie Banana Battle vinden. Deze Splash Battle, gebouwd door Preston & Barbieri, opende in 2008 en zorgde ervoor dat deze hal haar huidige naam kreeg. Vroeger heette deze overdekte ruimte nog Hall 2000. Naast de hal kwam een jaar later nog de attractie King Kong. Verder vind je hier het horecapunt Mc Monkey.

De grote blikvanger in deze hal is en blijft uiteraard de achtbaan Revolution. Deze indoorachtbaan werd geopend in 1989 en gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze achtbaan bevat de langste rollercoaster trein ter wereld die plaats biedt aan in totaal 60 personen per rit. Sinds 2016 kan je de achtbaan ook beleven met Virtual Reality brillen, hiervoor werd de attractie omgedoopt tot Mount Mara.

 

Themagebied Adventure Valley:

Banana Bos werd in 2015 opgenomen in het toen geopende themagebied Adventure Valley. Dit gebied kreeg er met Forbidden Caves een attractie bij, namelijk een belevingstunnel van Holovis. Later kwam er in het gebied ook een nieuw horecapunt dat de oude huisjes van Bobby Drop een nieuw leven gaf. De achtbaan DIZZ werd uiteindelijk ook mee in hetzelfde thema opgenomen, en deze werd omgedoopt tot Naga Bay.

 

Foto: KABUKI brand makers

Concept: Bobbejaanland