Energylandia plant nu ook een negentiende achtbaan

Het Poolse pretpark Energylandia blijft maar uitbreiden. Terwijl momenteel nog de laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe themazone Aqualantis is men tegelijkertijd ook al bezig met de volgende uitbreidingszone Sweet Valley. Samen goed voor heel wat nieuwe attracties, in totaal wel 4 nieuwe rollercoasters!

 

Energylandia opende haar deuren in 2014 met 3 achtbanen. In een mum van tijd werd het park verschillende keren uitgebreid en werd de totale oppervlakte van het park meer dan verviervoudigd. Daarnaast kwam er ook een waterpark bij dat eveneens verschillende keren werd uitgebreid. In 2019, een dikke 5 jaar na de opening, werd de 15de rollercoaster van het pretpark geopende, een absoluut record in Europa!

 

2020 was het eerste jaar in de geschiedenis van het park dat er geen grote nieuwigheden geopend werden, door de coronacrisis. De nieuwe zone, het Aqualantis themagebied, werd uitgesteld naar 2021. Deze zone bevat als blikvanger de achtbaan Abyssus, een multi-launch coaster van Vekoma waarbij de bezoekers meerdere keren overkop gaan. Daarnaast is er ook een Family Boomerang Coaster van Vekoma opgebouwd met de naam Light Explorer en heel wat andere attracties waaronder Disk’O Coaster, Magic Bikes, Jump Around en een Rockin’ Tug attractie.

 

Maar ook voor 2022 staat er al weer een nieuw themagebied op de planning. Dit maal gaat het om Sweet Valley waar een grote mijntreinachtbaan van Vekoma centraal zal staan. Het laatste trackdeel van deze achtbaan werd ondertussen al geplaatst.

Ondertussen werd het nieuwe parkplan onthuld, en daarop kunnen we nog een tweede achtbaan zien in deze nieuwe zone voor 2022. Op het parkplan zien we de linkerkant van Energylandia afgebeeld met bovenaan het Dragon Zone themagebied met blikvanger Zadra.

Links onderaan op de afbeelding is het Aqualantis themagebied te zien die dit jaar zal geopend worden en rechts onderaan zien we Sweet Valley. Helemaal aan de onderkant rechts kunnen we nu duidelijk een familieachtbaan waarnemen. Deze was nog niet eerder bekendgemaakt en wordt zo de 19de rollercoaster die het pretpark zal openen. Er is maar 1 pretpark in de wereld met meer achtbanen en dit is Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat Californië met 20 stuks. Het lijkt dus een kwestie van tijd te worden voor Energylandia het wereldrecord zal verbreken.

 

Bron: Energylandia