Dit zijn de nieuwe treinen voor Condor in Walibi Holland

Walibi Holland heeft dit jaar geïnvesteerd in nieuwe treinen voor hun ruwe hangende achtbaan Condor. De nieuwe treinen ruilen de logge schouderbeugels in voor elegantere heupbeugels met bijhorende ‘vest restraint’. Het park zette twee van hun medewerkers in om de treinen al uit te testen.

 

Eén van de achtbanen met de slechtste reputatie in de pretparkwereld is ongetwijfeld Condor in Walibi Holland. Deze hangende achtbaan was het prototype van het Suspended Looping Coaster (SLC) model, gecreëerd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De fabrikant heeft 42 SLC’s verkocht doorheen de jaren en heeft vorig jaar eindelijk de nieuwe generatie van hun hangende achtbaan voorgesteld: de Suspended Thrill Coaster (STC). De hangende achtbaan Condor in Walibi Holland heeft door de jaren heen een beruchte status gekregen onder pretparkfans wegens de oncomfortabele ritervaring. Het vele head-banging tegen de grote schouderbeugels maakte dat je oren tijdens de achtbaanrit het zwaar te verduren kregen. Vanaf dit seizoen heeft het park eindelijk komaf gemaakt met de oude treinen en nieuwe comfortabelere treinen op de baan gezet. De nieuwe treinen hebben een oranje en roze kleurenschema. Twee medewerkers van het park mochten de treinen al eens testen voor een challenge.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Walibi Holland (@walibihollandofficial)

 

De nieuwe treinen hebben in plaats van de logge schouderbeugels, meer elegante en comfortabele heupbeugels, samen met een ‘vest restraint’ die het hele bovenlichaam vasthoudt. Deze beugels geven niet alleen een vrijer gevoel tijdens de rit, maar zorgen er ook voor dat het pijnlijke head-banging voorgoed tot het verleden behoort. Op bovenstaande video is wel nog duidelijk te zien dat de 27 jaar oude achtbaan wel een aantal ruwe gedeeltes heeft, maar het feit dat het hoofd vrij kan bewegen, gaat sowieso voor een comfortabelere rit zorgen. Om de treinen te mogen vervangen, moesten enkele supports verplaatst worden.

 

Condor opende in mei 1994 in het toenmalige Walibi Flevo. De achtbaan is 31 meter hoog, 662 meter lang en behaalt een topsnelheid van 80 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers vijf keer over de kop. Er staan twee treinen op de baan met telkens plek voor 16 bezoekers, goed voor een theoretische capaciteit van 900 personen per uur.

 

Bron en foto: Walibi Holland