Concept art en attracties voor nieuw Legoland Sichuan in China

Legoland Sichuan moet als eerste Chinese Legoland-pretpark openen in 2023 en een tweede vestiging in Shanghai zou klaar zijn tegen 2024. Recentelijk zijn er voor Legoland Sichuan de eerste concept arts naar buiten gekomen, waar ook reeds enkele (unieke) attracties op te bespeuren zijn.

 

Merlin Entertainments lijkt de laatste jaren op een queeste om op alle uithoeken ter wereld een Legoland-pretpark uit de grond te stampen. Twee ervan zijn momenteel gepland voor China, de eerste in Sichuan en de tweede in Shangai. Legoland Sichuan komt te liggen nabij de stad Meishan (met een inwonersaantal van ongeveer 3 miljoen mensen) in het midden van China. Het Legoland-resort in Sichuan gaat naast het pretpark ook een waterpark en een gebied met winkels en restaurants huisvesten voor de ingang van de twee parken.

©Themeparkx.com

 

Legoland Sichuan

Nu de eerste plattegronden en bouwvergunningen zijn ingeleverd bij de belanghebbende instanties, zijn ook de eerste attracties in het park reeds te onderscheiden. Daar zijn vooral de geplande achtbanen voor het park duidelijk zichtbaar. Als eerste is er de prominente hangende achtbaan dat het eerste is wat bezoekers zien als ze het nieuwe Legoland-park binnenstappen. De achtbaan gaat (volgens de concept art) mooi integreren met een reusachtig Lego-figuur, dat hoogstwaarschijnlijk het icoon van het park gaat worden.

 

Een tweede achtbaan, links van de ingang, lijkt iets wat nog nooit eerder in een Legoland-park te vinden is: een gelanceerde achtbaan. Deze korte (maar waarschijnlijk krachtige) achtbaan heeft een bochtig parcours met een grote airtime heuvel en verschillende bochten.

De derde achtbaan die te zien is op de plannen is eentje die in bijna elk Legoland-park terug te vinden is. Het gaat hier om de Dragon-achtbaan in het Lego-kasteel, achteraan in het park. Dit Force Five-model van de Duitse achtbaanfabrikant Zierer is reeds operationeel in vier Legoland parken, waaronder Legoland Deutschland.

Wat de andere attracties betreft zijn er een heleboel draaimolens, speeltuinen en enkele waterattracties op de plannen te zien. Ook is er een groot aandeel aan indoorruimtes ingetekend op de plattegrond, wat doet vermoeden dat er een redelijk aanbod aan shops, restaurants en indoor attracties aanwezig zullen zijn in het nieuwe park.

Waterpark en ingangsgebied

Naast het pretpark gaat het Legoland Resort in Sichuan ook een waterpark huisvesten als we de plannen mogen geloven. Het grootschalige waterpark krijgt verschillende glijbaantorens, twee grote golfslagbaden, een lazy river en enkele grote waterspeeltuinen. Op de plannen lijkt ook dat het park een groene uitstraling krijgt met de vele bomen en planten aanwezig rond de waterattracties.

Het ingangsgebied voor het park zou opengesteld voor alle bezoekers, ook diegene die niet de parken ingaan. Naast een groot plein voor de ingang van het park en het waterpark zullen er ook enkele restaurants en winkels gebouwd worden met daarnaast nog een groot Legoland-hotel dat mede dienst doet als ingang van het park.

Momenteel zijn de grondwerkzaamheden voor het gloednieuwe Legoland Sichuan van start gegaan. Merlin Entertainments hoopt om de eerste bezoekers te ontvangen in 2023. Een jaar later, in 2024, moet de tweede Legoland-vestiging openen in China: Legoland Shanghai.

 

Bron en foto’s: Themeparx.com, rcdb.com