Vrijevaltoren in aanbouw bij Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar

Het Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar in de Duitse deelstaat Beieren, breidt dit seizoen haar attractieaanbod uit met twee familieattracties. Zo wordt er gewerkt aan een gloednieuwe kleine vrijevaltoren en een Jetski-molen. In december waren de werken rond de Jetski-molen volop aan de gang, ondertussen staat de vrijevaltoren eveneens overeind.

 

Ook in deze tijden kijkt het rodelparadijs in Sankt Englmar naar de toekomst. Zo komen er twee nieuwe familieattracties die in het voorjaar van 2021 moeten openen. Het gaat om een Jetski-molen en een kleine vrijevaltoren. Voor deze uitbreiding gaat het park wederom in zee met de Duitse fabrikant Zierer, die eerder ook de familieachtbaan Voglwuide Sepp leverden.

De interactieve Jetski-attractie werd aangekleed om volledig op te gaan in de bosachtige en groene omgeving van het park, met de Jetski’s zelf vormgegeven als boomstammen. De kleine vrijevaltoren werd de afgelopen weken volledig opgebouwd en de kers op de taart werd een grote bever boven op de toren.

Zierer

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar is bij het grote publiek vooral bekend om hun unieke familieachtbaan Voglwuide Sepp van de lokale attractiefabrikant Zierer. Deze zogenaamde Rock Runner opende in 2016, is 755 meter lang en bereikt een topsnelheid van 60 km/u. De samenwerking met Zierer kwam tot stand omdat een van de eigenaars een oud-werknemer is van de Duitse fabrikant, die zijn droom achterna ging om zelf een attractiepark uit de grond te stampen. Voglwuide Sepp is een echte terreincoaster die een hoogteverschil van 27 meter overbrugt, maar door de interactie met het terrein nooit meer dan 9 meter boven de grond gaat. Het was een investering van 3 miljoen euro.

 

 

Foto’s: Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar