Skegness Pier voor 3 miljoen pond overkocht aan Mellors Group

De Mellors Group blijft investeren in de vrijetijdsindustrie. Na de overname van het pretpark Fantasy Island in 2016 en het opkopen van meer dan 20 verschillende Europese kermisattracties, heeft het nu ook de Skegness Pier overgekocht.

 

De iconische Skegness Pier werd afgelopen september te koop aangeboden door de komst van het pension van Carolyn Wilkinson, dochter van wijlen Robin Mitchell. In februari werd de deal voor een overname met een bedrag van 3 miljoen pond afgerond. De nieuwe eigenaar is de Mellors Group die geleid wordt door James Mellors. De Mellors Group kennen we van het 5,4 kilometer verder gelegen pretpark Fantasy Island. Maar ook van het kermiscircuit zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het Midden-Oosten waar ze actief zijn in de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

Er waren verschillende geïnteresseerde partijen, zowel lokale spelers als geïnteresseerde over het volledige Verenigd Koninkrijk en zelfs uit Europa. Dit resulteerde in de hoge verkoopwaarde van de Skegness Pier en toont de belangrijkheid van de vrijetijdsindustrie in het Verenigd Koninkrijk aan, zelfs nu in deze moeilijke tijden.

Eigenaar Carolyn Wilkinson zei: “Het was een moeilijke beslissing om het bedrijf te verkopen dat al zoveel jaren in onze familie is en zo van belang is. Aangezien we zoveel mensen in de sector kennen zijn we blij dat het proces professioneel en transparant werd afgehandeld.

 

Skegness Pier:

De Skegness Pier werd origineel geopend op 4 juni 1881 door de Duke of Edinburgh. Vandaag de dag is Skegness Pier een entertainment center die bestaat uit drie etages en de bijhorende pier met uitzicht op de Noordzee. In de zomer worden verschillende attracties op de pier opgesteld zoals een Hook-A-Duck, een Carousel, de Big Slide, een Helter Skelter en Bungee Trampolines. Mogelijk zullen onder het nieuwe bestuur nieuwe attracties op de pier geplaatst worden. Skegness Pier ontvangt jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers.

 

Botton’s Pleasure Beach:

Skegness Pier is vlak naast Botton’s Pleasure Beach gelegen. Dit pretpark bevat 4 rollercoasters waaronder een normale Big Apple rollercoaster en de enige operationele Inverted Big Apple rollercoaster ter wereld, beide gebouwd door Pinfari. De andere twee achtbanen zijn Spinning Wild Mouse van Fabbri en een familieachtbaan van Meridian.

 

Bron: lincolnshirelive

Foto: Wikipedia (MOTORAL1987)