SeaWorld San Diego annuleert nieuwe achtbaan voor 2022

In SeaWorld San Diego wordt momenteel een gloednieuwe B&M Dive Coaster getest en ook de afgelopen jaren werden al heel wat nieuwe attracties geopend. Daarnaast waren er ook plannen voor een nieuwe grote attractie die zou openen in 2022, maar helaas werd het volledige project geannuleerd.

 

In 2019 sloot het park haar Wild Arctic simulator. De locatie van deze attractie zou gebruikt gaan worden voor een gelanceerde achtbaan. Begin vorig jaar, net voor de uitbraak van de coronacrisis, kon Behind The Thrills enkele technische fiches bemachtigen en ook een officiële bouwaanvraag voor de nieuwe attractie te mogen bouwen werd ingediend.

 

Maar helaas heeft SeaWorld San Diego de plannen voor de nieuwe achtbaan geannuleerd. Fans die hopen dat het project gewoon in de koelkast is gezet vanwege de coronacrisis, mogen hun hoop opbergen, want zelfs de bouwaanvraag voor de achtbaan werd terug ingetrokken waardoor SeaWorld San Diego helemaal terug van in het begin zou moeten beginnen met het aanvragen van vergunningen mocht het project toch nog gebouwd willen worden.

 

Gelanceerde achtbaan:

Het vertrek van de achtbaan en de wachtrij zouden in het oude gebouw komen te liggen, maar het grootste deel van de baan moest op een stuk grond komen te liggen waar nu een deel van de parking gelegen is. De achtbaan zou vier lanceerstroken krijgen, waarbij gebruik gemaakt zou worden van een bandenlancering. In het indoorstukje zou een voorshow te zien zijn geweest waarin uitgelegd wordt dat je op een missie vertrekt. Het was de bedoeling dat de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides de achtbaan zou bouwen die vergelijkbaar zou worden met Wave Breaker: The Rescue Coaster in SeaWorld San Antonio.

 

B&M Dive Coaster:

Bij SeaWorld San Diego zijn er de afgelopen jaren al heel wat nieuwigheden geopend. Na Electric Eel, een Sky Rocket II-achtbaan, gebouwd door Premier Rides in 2018, en Tidal Twister, een Horizontal Skywarp van Skyline Attractions in 2019, zal het park dit jaar een Dive Coaster van B&M openen die een jaar werd uitgesteld wegens de coronacrisis. Met Emperor krijgt het park er een achtbaan bij die 46,6 meter hoog wordt en een verticale drop krijgt van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u bereikt worden en zullen de inzittenden driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew. Meer te weten komen over Emperor en de bouw volgen kan hier.

 

Bron: Coaster Nation