Plopsaland De Panne start met het testen van de nieuwe Xtreme Spinning Coaster

Vandaag is Plopsaland De Panne begonnen met het testen van de nieuwe achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland. Het wordt een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze Europese primeur zal op 1 juli 2021 geopend worden en wordt de eerste achtbaan met draaiende karretjes die overkop gaat in Europa.

 

Nadat in Plopsaland De Panne de afgelopen maanden hard gebouwd werd aan een gloednieuwe spectaculaire achtbaan, is er vandaag een nieuwe, belangrijke fase in het project van start gegaan. De eerste testen van de achtbaan werden namelijk uitgevoerd. De rollercoastertrein werd aan een verlaagde snelheid over de eerste lancering gelanceerd om te kijken of alles goed zou verlopen. Het zal nu niet lang meer duren voor de trein het volledige parcours zal afleggen.

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan is met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een spinning coaster gebouwd wordt die lanceringen of inversies bevat, laat staan een combinatie van de twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken. Daarnaast neemt het ook nog het wereldrecord in handen voor meeste inversies op een Spinning Coaster.

 

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan is 33 meter hoog en heeft een lengte van 920 meter, waarmee het de op twee na langste achtbaan van België is. Als kers op de taart heeft het parcours maar liefst twee lanceringen en vijf inversies, een wereldrecord op een spinning coaster. Met de bouw van The Ride to Happiness by Tomorrowland is een investering van 17,5 miljoen euro gemoeid.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

Video: Steve van den Kerkhof