Nieuwe Directeur Park van Efteling stelt zich voor

Sinds 1 februari is Nicole Scheffers verantwoordelijk voor het attractiepark de Efteling. Hiermee volgt ze Coen Bertens op die al sinds 1998 voor de Efteling werkte maar nu voor zich zelf beginnen werken is. Nicole Scheffers stelt zichzelf voor via een uitgebreide blog, dus wilden we dit graag met jullie delen.

 

Nicole Scheffers is sinds 1 februari de nieuwe Directeur Park van de Efteling. Zij nam het stokje over van Coen Bertens, die na 23 jaar afscheid neemt van de Efteling. De directie van de Efteling bestaat nu uit vier personen: Fons Jurgens (Algemeen Directeur), Daan van Baarsen (Financieel Directeur), Koen Sanders (Directeur Commercie, Creatie en Ontwikkeling en Hotels & Resorts) en Nicole Scheffers (Directeur Park).

 

Kwam je vroeger al veel in de Efteling en heb je bepaalde herinneringen uit die tijd?

“Ik kom uit Apeldoorn en wij gingen vroeger eigenlijk nooit naar de Efteling, maar altijd naar Slagharen. Toen ik een jaar of 8 was heb ik met mijn oom en tante een keer de Efteling bezocht. Die dag herinner ik me met name van de foto in het Sprookjesbos. Pas toen ik een jaar of 19 was kwam ik weer terug. Maar inmiddels heb ik de Efteling al heel vaak bezocht en heb ik de schade van mijn jeugd ruimschoots ingehaald.”

 

Wat is je favoriete attractie?

“De ruigere attracties spreken mij over het algemeen meer aan. Dive Coaster Baron 1898 en houten racerachtbaan Joris en de Draak zijn daarin mijn favorieten. En natuurlijk blijft Droomvlucht altijd heel mooi!” 

 

Kom je ook vaak in andere attractieparken?

“Het is goed om je concullega’s te kennen, om ze te bezoeken en om te kijken wat ze heel goed of fout doen. Maar we moeten het bij de Efteling vooral op onze eigen manier blijven doen. Dat maakt ons uniek. Er is op de wereld tenslotte geen andere Efteling!”

 

Hoe verliep jouw loopbaan bij de Efteling?

“Ik startte in 1998 bij de Efteling als accountmanager Events. De bedoeling was eigenlijk om maar een jaartje te blijven, maar 23 jaar later ben ik er nog steeds! En ik werk nog steeds met net zoveel plezier als op de allereerste dag. In de afgelopen jaren ging ik van accountmanager naar leidinggevende, daarna hoofd Marketing & Sales Evenementen en in 2008 werd ik manager van de afdeling Sales. In 2016 kreeg ik de rol van adjunct directeur. In 2018 werd ik benoemd tot Directeur Hotels & Resorts en was ik verantwoordelijk voor alle verblijfslocaties van de Efteling. En sinds 1 februari van dit jaar ben ik Directeur Park.”

 

Wat ga je missen van Hotels & Resorts?

“Alles en iedereen. Ik ben slecht in afscheid nemen.”

 

23 jaar bij de Efteling en heel wat functies verder. Wat is het leukste dat je hebt gedaan?

“Geen dag is hetzelfde bij de Efteling en elke voorgaande functie had wel andere leuke uitdagingen. Die diversiteit heeft er natuurlijk voor gezorgd dat ik me nog geen moment heb verveeld. Elke voorgaande functie had aspecten die ik nu kan gebruiken in mijn nieuwe functie als Directeur Park. Ik heb er zin in!”

 

Heb je voor de korte termijn al plannen?

“Nee eigenlijk niet. Ik wil me eerst inlezen en niet alles tegelijk gaan doen. Sinds januari had ik wekelijks met Coen Bertens overleg en kreeg ik van hem ontzettend veel tips. Er zullen vast nog onwijs veel uitdagingen op mijn pad komen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Binnenkort krijg ik, tijdens mijn eerste jobrotation in mijn nieuwe functie, een kijkje in de keuken van Symbolica. Dit is een goede manier om de collega’s beter te leren kennen en meer te leren over de dagelijkse werkzaamheden. En zo leren ze mij natuurlijk ook kennen!”

 

Is er nog wel een leven náást de Efteling?

“Gelukkig wel! Ik doe graag dingen goed en houd niet van half werk. Ik werk dus behoorlijk wat uren, maar heb gelukkig nog genoeg tijd voor mijn man, mijn drie kinderen van 12, 16 en 18 jaar en onze hondjes. Een groot voordeel is dat we in de buurt van de Efteling wonen, mijn reistijd is dus minimaal. Zo blijft er zelfs nog tijd over om te sporten. Daarnaast maak ik graag stedentrips en vind het heerlijk om restaurants te bezoeken!”

 

Waar overnacht je zelf eigenlijk het liefst?

“Met mijn gezin slaap ik graag in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Die huiselijke omgeving past bij ons gezin. Eten doen we graag in het restaurant de Proeftuyn van Vakantiepark Efteling Loonsche Land. En ik ben echt benieuwd naar de vernieuwde kamers van het Efteling Hotel. De renovatie is nu bijna afgerond!
Buiten de Efteling doe ik graag inspiratie op in andere (trend)hotels of leuke bed and breakfasts, maar slaap tijdens de wintersport juist weer graag in een knus, klein pensionnetje. En in de zomer gaan we ook wel eens met de tent op pad.“

 

Bron: Efteling Blog