Negatieve coronatest vereist voor bezoekje aan Deense pret- en dierenparken

De Deense regering heeft een opmerkelijke beslissing genomen. Wie voortaan naar een pretpark of dierenpark gaat, zal een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. Wie niet kan bewijzen dat hij of zij negatief getest heeft, zal het betreffende park niet mogen betreden.

 

In Denemarken heeft de regering beslist dat pretparken en dierenparken vanaf nu opnieuw geopend mogen worden. Aan de heropening is wel een “maar” gekoppeld, een hele grote “maar”. De voorwaarde is dat bezoekers een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Hoeveel bezoekers nu nog bereid zullen zijn om een pretpark te bezoeken is erg onduidelijk.

Het stadspark Bakken in de hoofdstad Kopenhagen wil als eerste Deense pretpark de deuren heropenen en dit op vrijdag 26 maart. Het andere stadspark in Kopenhagen Tivoli Gardens plant de heropening een dag later op zaterdag 27 maart. Legoland Billund zal eveneens de deuren die zaterdag heropenen.

Tivoli Friheden houdt het op een ludieke opening op donderdag 1 april. De twee grootste parken van het land Djurs Sommerland en Fårup Sommerland zullen pas de deuren heropenen op 30 april. Ook BonBon-Land zal op vrijdag 30 april heropenen. Het pret- en waterpark Sommerland Sjælland wacht nog langer en zal zelfs pas openen op donderdag 13 mei.

 

Bron: looopings.nl

Foto: Fårup Sommerland