Meer details bekendgemaakt rond Yerevan Park

In Armenië is een gloednieuw pretpark in opbouw. Het gaat om Yerevan Park in de Armeense hoofdstad Jerevan dat het eerste gethematiseerde pretpark van het land wordt. Het pretpark gaat heel wat attracties bevatten, waaronder ook maar liefst 4 rollercoasters. Hiermee komen er meer nieuwe rollercoasters in Armenië bij, dan dat er tot nu toe al stonden.

 

Yerevan Park krijgt 4 achtbanen. De eerste is een grote familiecoaster van het type ESC / 535 die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Zierer. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25 meter en een snelheid van 65 km/u. De totale tracklengte is 535 meter lang.

 

Dit type kennen we van Force One in het Duitse Schwaben Park, Spirou Racing in Franse Parc Spirou Provence en Il Tempo Extra Gigante in het Noorse Hunderfossen Familiepark. De achtbaan heeft een paarse track gekregen.

 

Twee andere achtbanen in het park werden beiden geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het gaat om een Junior Coaster/ 247m die we onder andere kennen van Frida in het Poolse Energylandia. Deze achtbaan heeft een hoogte van 13 meter en een snelheid van 44,6 km/u.

 

Er is ook een Family Boomerang Coaster van deze fabrikant opgebouwd. Deze heeft de Rebound lay-out die we dan weer kennen van Fireball in het Zweedse Furuvik, Velociraptor in het Britse Paultons Park en Boomerang in het Poolse Energylandia.

 

De laatste achtbaan wordt er eentje met draaiende karretjes die speciaal gericht is op de jonge bezoekers. Het is de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die instaat voor de bouw van de attractie. De rollercoaster wordt van het model MX609 3 Loops die we onder andere kennen van Bandidos in het Franse pretpark La Mer de Sable, Drachenwirbel in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, Kids Spin in het Duitse pretpark Skyline Park en Happy Loops in het Poolse pretpark Energylandia.

 

Yerevan Park bevat zowel een grote indoorzone en een outdoorgebied. Hiermee kan het pretpark perfect opereren in alle weersomstandigheden. Het lijkt er op dat het park ook vaak in de avond geopend zal zijn, want er werden (zoals je kan zien in bovenstaande video’s), serieuze lichtinstallaties geplaatst om de attractie te laten schitteren in de nacht.

 

De Nederlandse fabrikant Vekoma, die voor het pretpark twee rollercoaster gebouwd heeft, deelde alvast een concept-art van het park. Hierop kunnen we de verschillende attracties van het pretpark zien en valt ook het vele groen in het pretpark op. Het is de bedoeling dat Yerevan Park dit jaar nog geopend zal worden.

 

Bron: rcdb 

Foto: Vekoma

Video’s: Yerevan Park