Kennywood geeft houten achtbaan Racer een retracking

Kennywood, een Amerikaans pretpark dat onderdeel is van de Parques Reunidos groep, geeft de houten achtbaan Racer een grondige renovatie. Deze achtbaan draait haar rondjes al sinds 1927 in het park. Zo’n retracking is belangrijk om de rit soepel te houden.

 

Racer is een van de drie ware klassiekers die het Amerikaanse pretpark Kennywood in huis heeft. Deze houten achtbaan dateert al van 1927 en onderging in die periode al meerdere retrackingen. Dit is nodig om de baan soepel te houden. Ook dit jaar wordt een groot deel van de track vervangen door nieuwe. Wat men hiervoor doet is de bovenste houtlagen van de track vervangen.

 

Racer

Racer is een van de drie houten achtbanen die het park Kennywood rijk is. Racer is een Mobius coaster, dit betekent dat het gaat over een racende achtbaan waar men het ritje aan de ene kant van het station begint, maar eindigt aan de andere kant. Zo legt men per rit maar de helft van de volledige track af.

Racer is een van de twee houten achtbanen die Charlie Mach ontwikkelde, beide zijn terug te vinden in dit park. Racer heeft een totale lengte van 1371 meter en een hoogte van 22 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 64 km/u.

 

 

Niet de oudste woodie in het park

94 jaar is al een respectabele leeftijd, toch is dit niet de oudste houten achtbaan in het park. Die eer is weggelegd voor Jack Rabbit. Een achtbaan van dezelfde bouwer als Racer. Jack Rabbit opende in 1920 in het park. Deze achtbaan heeft een lengte van 650 meter en een hoogte van 12 meter, goed voor een snelheid van 72 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Kennywood