Eerste volledige testritten van Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne

Afgelopen woensdag werd er in Plopsaland De Panne al begonnen met de eerste voorzichtige testen van de nieuwe achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland, maar ondertussen is de achtbaantrein ook voor de eerste keer door het volledige parcours gegaan. Het gaat hier over een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides, de eerste achtbaan met draaiende karretjes die overkop gaat in Europa.

 

Nadat er in Plopsaland De Panne tijdens de afgelopen maanden hard gewerkt werd aan een gloednieuwe en spectaculaire achtbaan, ging het project afgelopen woensdag in een belangrijke nieuwe fase. De eerste testen van de achtbaan werden namelijk uitgevoerd. De rollercoastertrein werd voor het eerst gelanceerd, aan een verlaagde snelheid weliswaar, om te kijken of alles goed zou verlopen. Ondertussen zijn de testritten nu volop aan de gang en wordt de achtbaantrein nu ook door het volledige parcours gestuurd. Momenteel worden de testen nog uitgevoerd zonder het draaien van de karretjes, dat effect zal later nog worden geactiveerd.

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan is met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een spinning coaster gebouwd wordt die lanceringen of inversies bevat, laat staan een combinatie van deze twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken. Daarnaast neemt het ook nog het wereldrecord in handen voor meeste inversies op een Spinning Coaster.

The Ride to Happiness by Tomorrowland zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan is 33 meter hoog en heeft een lengte van 920 meter, waarmee het de op twee na langste achtbaan van België is. Als kers op de taart heeft het parcours maar liefst twee lanceringen en vijf inversies, een wereldrecord op een spinning coaster. De bouw van The Ride to Happiness by Tomorrowland is een investering van 17,5 miljoen euro.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Video: Marc Desaever