Eerste onride van nieuwe achtbaan in La Mer de Sable

La Mer de Sable opent dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Junior Coaster van Vekoma die de naam Silver Mountain draagt. De opening werd door de coronapandemie met een jaar uitgesteld, maar ondertussen werd de eerste onride video naar buiten gebracht.

 

Het Franse pretpark La Mer de Sable, gelegen in de buurt van Parijs én op een steenworp van Parc Astérix, gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. De achtbaan heeft de naam Silver Mountain gekregen en is een Junior Coaster gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze rollercoaster heeft een snelheid van 45,9 km/u en een hoogte van 13 meter. De totale lengte bedraagt 335 meter.

De rollercoaster werd vorige winter al volledig opgebouwd, maar de afwerking van de achtbaan liet enige tijd op zich wachten. Het heeft ook tot vandaag geduurd vooraleer de eerste onride beelden van de rollercoaster opdoken. Op de beelden zien we dat er nog veel werk is aan de thematisering rondom de achtbaan.

 

Ratanga Junction:

De achtbaan heeft een speciaal verleden, want het gaat om Bushwhacker uit het voormalige pretpark Ratanga Junction dat gelegen was in Kaapstad aan de Westkaap van Zuid-Afrika. Bushwhacker werd gebouwd in 1998 en stond tot en met 2018 in het Zuid-Afrikaanse pretpark, dat toen definitief haar deuren sloot.

Ratanga Junction was het tweede grootste pretpark van Zuid-Afrika en een van de grootste pretparken in heel het continent. Het was dan ook erg jammer toen het mooi gethematiseerde pretpark, dat volledig in natuurpracht gelegen was, op 1 mei 2018 ermee moest stoppen.

Het park opende de deuren in 1998 en had drie achtbanen. De Vekoma Mine Train rollercoaster Diamond Devil Run werd al in 2014 gesloten. Deze werd gelukkig gered en draait sinds 14 november 2015 haar rondjes als Tren Minero in het Chileense pretpark Fantasilandia. Deze achtbaan heeft dezelfde lay-out als onze eigen Calamity Mine in Walibi Belgium.

De derde achtbaan, Cobra, een Suspended Looping Coaster, die eveneens door Vekoma gebouwd werd, heeft eveneens een leven gevonden in een ander pretpark. De achtbaan werd opgekocht door het Amerikaanse Lost Island Water Park die de achtbaan samen met Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg opbouwt in het gloednieuwe pretpark Lost Island Theme Park.

Hiermee hebben de drie achtbanen uit het Afrikaanse continent elk een nieuwe thuis gevonden, telkens in een ander continent, namelijk Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa.

 

Video: Coastertube