Bouwwerken aan Universal’s Epic Universe hervat

Het Universal Orlando Resort was volop bezig met de bouw van een derde themapretpark namelijk Universal’s Epic Universe. Deze bouwwerken werden in juli plots stilgelegd als besparingsmaatregel omwille van de coronacrisis. Onlangs kwamen de werkzaamheden terug op gang.

 

Vorig jaar maakte Universal Orlando Resort bekend dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een derde themapretpark genaamd Universal’s Epic Universe. Dit pretpark zal het huidige aanbod in Orlando van de twee bestaande pretparken en het waterpark verder aanvullen.

De bouwwerken aan het nieuwe pretpark waren al geruime tijd bezig, maar werden op pauze gezet in juli, dit omwille van de coronacrisis. Deze pauze lijkt nu voorbij, de bouwwerken gingen terug van start. CEO van Universal-moederbedrijf Comcast Brian Roberts vertelt in een persbericht dat de bouwwerken wel op een laag tempo heropgestart zijn en het nog wel enkele maanden kan duren voordat deze weer full speed vooruitgaan.

Eens het park voltooid is zal het bestaan uit meerdere themagebieden en zullen meerdere hotels openen op de site.

 

Super Nintendo World

Het park zal een themagebied krijgen dat in het teken staat van Mario en zijn vriendjes, zoals ook Universal Studios Japan een gebied kreeg.

 

Universal Classic Monsters

Het themagebied ten noorden van Nintendo zou mogelijk een gebied worden rond de klassieke monsters van Universal zoals Dracula en Frankenstein.

 

How to Train Your Dragon

Tot slot kunnen we ook een grootschalig themagebied verwachten rond de populaire Dreamworks-animatiefilm How to Train Your Dragon.

Bovenstaande gebieden zijn eerder gelekt, het is nog afwachten of er nog meer zullen komen en hoe alles uitgewerkt wordt. Ook gaan er geruchten rond dat men een Fantastic Beasts-themagebied zal bouwen.

 

 

Bron: orlandoinformer