Vertical Drop Track element geïnstalleerd op nieuwe achtbaan Vulcania

In Frankrijk is het Vertical Drop Track element geïnstalleerd op de nieuwe achtbaan van Vulcania. De achtbaan heeft de naam Namazu gekregen en wordt de allereerste achtbaan van het park. Het is de 5de achtbaan in Europa die een dergelijk element bevat.

 

Vulcania is een themapark gelegen in het Franse Saint-Ours-les-Roches in het zuiden van het land. Het park werd bedacht door Vulkanoloog Maurice Krafft en staat dan ook in het teken van vulkanen. Vulcania bevat ook een museum. Maurice overleed jammer genoeg al in 1991, maar het park werd toch gerealiseerd door voormalig Frans president Valéry Giscard d’Estaing.

Het pretpark is nu bezig met de bouw van een speciale achtbaan die een Vertical Drop Track element bevat. Dit element werd onlangs geplaatst waardoor er een belangrijke mijlpaal in de bouw van de achtbaan bereikt werd.

 

Namazu wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. In totaal wordt de achtbaan 16 meter hoog en het zal ook een behoorlijke lengte krijgen van 580 meter. De rollercoaster krijgt ook 2 lanceringen. De opening staat gepland voor 31 mei 2021.

De naam Namazu refereert naar een mythische, gigantische katvis die onder de grond leeft in Japan. De vis wordt onder controle gehouden door de god Kashima. Wanneer Kashima even niet oplet, veroorzaakt Namazu aardbevingen.

 

Video: Les Alpinistes