Trein voor nieuwe achtbaan Parc Du Bocasse is geplaatst

In het Franse parkje Parc Du Bocasse wordt volop gebouwd aan een nieuwe Vekoma Family Suspended Coaster. Onlangs werd de achtbaantrein geleverd in het park en vonden de eerste testritten plaats. Ondertussen is men volop bezig met het toevoegen van de aankleding.

 

Vekoma

De nieuwe coaster wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma en is van het type Family Suspended Coaster, meer bepaald het 453 meter model. Deze kennen we al van installaties in Energylandia, Fårup Sommerland en Dollywood.

 

 

Testen

Op foto’s van Coasterrider.fr is te zien dat de trein van het type mk905 op de baan staat en het station gebouwd wordt. Er zouden al enkele testen hebben plaatsgevonden met een speciaal wagentje dat de vrije doorgang moet controleren. Ook de eerste echte testritten met de gewone trein zouden begonnen zijn. Er staat één trein op de baan van negen wagens, waarin telkens twee personen kunnen plaatsnemen. De maximale snelheid van de baan bedraagt 68,4km/u en de hoogte van de drop is 20 meter.

 

Opening

De achtbaan zou in 2021 moeten openen en krijgt een dinosaurusthema aangemeten. Alle bouwupdates kan je hier vinden.

 

Foto’s: Coasterrider.fr