Tivoli Gardens opent permanent spookhuis

In 2021 zal het Deense Tivoli Gardens een nieuwe walkthrough openen. Het Deense stadspretpark bouwt een vast spookhuis met acteurs in de kelder van HC Andersen Slottet. De nieuwe ervaring zal Villa Vendetta gaan heten.

 

 

Het Deense stadpretparkpark Tivoli Gardens investeert dit jaar een tweecijferig miljoenenbedrag in een gloednieuwe horrorervaring. Opgelet, in Denemarken betaalt men nog met Deense kronen. Ter vergelijking: 10 miljoen Deense kronen komt overeen met ongeveer 1,34 miljoen euro. De nieuwe attractie wordt een permanent walkthrough-spookhuis en zal gebruikmaken van acteurs. Het huis krijgt de naam Villa Vendetta en werd ontworpen door de interne ontwerpafdeling van Tivoli samen met Dystopia Entertainment.

Villa Vendetta zal 800m² groot worden. Doorheen twaalf kamers kronkelt een 150 meter lange wandeling. De duurtijd wordt geschat op 5 minuten. Het spookhuis wordt aanbevolen vanaf 12 jaar, maar ook durvers vanaf 9 jaar zijn al welkom als ze vergezeld worden van een volwassene. Hoewel het spookhuis permanent is, plant Tivoli wel kleine veranderingen naargelang het seizoen.

Villa Vendetta komt in de kelder van het HC Andersen Slottet. Het gebouw ligt aan de rand van het park, vlakbij de vliegende fiets-attractie Fyrtårnet. Het werd gebouwd in 1892-1893 en deed oorspronkelijk dienst als Museum voor Industriële kunst. Nadat het doorheen de jaren voor verschillende doeleinden werd gebruikt, kwam het gebouw in 1978 in handen van Tivoli. Momenteel herbergt het onder andere de kantoren van Tivoli. In 2006 had het park plannen om het gebouw te slopen en op de terreinen een nieuw luxehotel te bouwen. Het plan wekte echter felle tegenstand op en Tivoli zag zich genoodzaakt af te zien van de plannen.

Het verhaal van het huis gaat over dat er jarenlang een gezin heeft gewoond in de kelder van HC Andersen Slottet. Het gezin is na vele jaren werk in Tivoli in de vergetelheid geraakt. Niemand weet wie ze echt zijn. Het heeft hen wreed en verbitterd gemaakt en uiteindelijk veranderd in gekken waar iedereen van weg moet blijven. De attractie zal een reis doorheen de tijd zijn met verwijzingen naar het heden en iconische personages van Tivoli.

Tivoli’s directeur Susanne Mørch Koch zegt: “Iedereen kent langzamerhand de moeilijke omstandigheden die Tivoli en anderen in de toerisme- en ervaringsindustrie hebben ervaren tijdens de Covid-19 pandemie. Maar er gaan ook innovaties schuil achter de verhalen over sluitingen en restricties. Door een nieuw belevingsuniversum te creëren in de kelder van HC Andersen Slottet denken we anders en maken we beter gebruik van onze oppervlakte. We investeren in een nieuwe gastervaringen in een tijd dat we in financiële nood verkeren. Omdat we geloven dat dit de weg vooruit is om Tivoli opnieuw tot het goede, winstgevende bedrijf te maken waarvan de grootste attractie van Denemarken bekend is. Het zijn tradities, maar ook nieuwe ervaringen die in 2021 veel Denen naar Tivoli zouden moeten krijgen”.

Villa Vendetta zal geopend worden bij de start van het zomerseizoen op 27 maart. Een bezoek brengen aan de villa kan vanaf 17 uur tot de sluiting van het park.

 


Bron: Tivoli Gardens, Deense Wikipedia
Foto: Themeparkfreaks (Dimitri Delanghe)