Taron kloon wordt getest in Chengdu Sunac Land

Het gloednieuwe Chinese pretpark Chengdu Sunac Land dat geopend werd in september 2019 door de Sunac Group, die de Wanda groep overnam, zal als blikvanger binnenkort een Intamin achtbaan openen, die een kloon wordt van Taron in Phantasialand. Deze achtbaan is voorzien van indrukwekkende treintjes en ondertussen wordt de rollercoaster volop getest.

 

Ook in China zal men binnenkort kunnen genieten van een achtbaan met twee lanceringen, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Chengdu Sunac Land, dat in september de deuren opende voor het publiek, gaat namelijk een kloon openen van Taron in Phantasialand. Waar Phantasialand koos voor hoorns vooraan, koos het Chinese park voor een stierenhoofd. Dit geeft de trein een agressieve look.

Ondertussen zijn de testritten volop aan de gang. Op 28 januari werd de achtbaan voor het eerst getest aan een sterk verlaagde snelheid. Hierbij komt de trein op sommige plekken maar net door haar parcours.

 

Een dag later werd de snelheid opgedreven naar de snelheid die we gewoon zijn van Taron.

 

Taron is een multi-launch coaster die in 2016 opende in het Duitse pretpark Phantasialand. De rollercoaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Een ritje op deze achtbaan begint met een lancering waarna je doorheen een bochtig parcours raast, waarbij de baan zichzelf 116 maal kruist. Tijdens de rit volgt nog een tweede lancering, welke je naar een topsnelheid van 117 km/u brengt. De baan is 1320 meter lang.

 

Video’s: Roller Coaster Dream