Golden Butterflies: Theme Park World komt met ludieke pretparkawards

De pretparkenwebsite Theme Park World, die we kennen van de verschillende podcasts, pakt uit met een eigen awarduitreiking, namelijk de Golden Butterflies. Het gaat om een ludieke awarduitreiking die op zoek gaat naar onder andere de “beste rode achtbaan in een Plopsa-pretpark” en de “meest foute pretparkmuziek”.

 

In de pretparkwereld bestaan er al vele verschillende awarduitreikingen. Om de hype te vervolledigen vond ook Theme Park World dat ze niet konden ontbreken met hun eigen awarduitreiking. Maar omdat het podcastmedium eerder al kritiek had op het overaanbod van awards in de pretparkwereld en ze graag al eens de draak steken, werd er een ludieke draai gegeven aan de uitreiking. Dit resulteerde in de “Gouden Butterflies”, verwijzend naar een pretparkattractie die door sommige achtbaanjagers aanzien wordt als een rollercoaster.

 

Dat de awards ludiek bedoeld zijn werd al snel duidelijk tijdens het aankondigingsgala waarbij de 15 verschillende categorieën bekendgemaakt werden. Er wordt immers niet opzoek gegaan naar de beste achtbaan van België of het leukste dagje uit in Nederland, maar wel naar het “beste overpriced park”, de “beste makke Mack coaster” en de “beste foute attractie”. Maar ook andere grappige categorieën zoals “beste Efteling attractie die nog niet in vraag is gesteld door activisten”, “beste achtbaan die eigenlijk niet mag meetellen als achtbaan” en “beste droge waterattractie” zijn enkele voorbeelden.

Stemmen op de 15 categorieën kan nog tot en met 14 maart 2021 via deze link.

 

Bron: Theme Park World