Fantasiana plaatst laatste trackdeel nieuwe launch coaster

Het Oostenrijkse pretpark Fantasiana pakt komend seizoen uit met een grote uitbreiding, die momenteel nog de werktitel “Merlin” draagt. Naast de komst van een nieuwe gelanceerde familieachtbaan in het gebied dat de eerste gelanceerde achtbaan van Oostenrijk wordt, teased de algemeen directeur ook een “Europese primeur”.

 

Fantasiana, een kleinschalig Oostenrijks familiepark, is de laatste jaren aan een heuse opwaardering van hun park bezig. Na de toevoeging van de Log Flume Mami Wata in 2015 en de Star Flyer Flyrosaurus in 2018, werd dit jaar een nieuw stuk grond aangekocht van achtduizend vierkante meter. De algemeen directeur Karl-Heinz Grabler teased daarbij de komst van een Europese primeur: “In dit nieuwe gebied passen grote dingen. We houden het nog als een verrassing, maar er komt iets compleet nieuws dat in Europa nog niet te vinden is.

Wel al bekend is dat men druk in de weer is met het bouwen van een nieuwe familieachtbaan. Het Duitse bedrijf ART Engineering werkt opnieuw samen met de achtbaanfabrikant Mack Rides om een achtbaan voor de hele familie te bouwen. Beiden werkten al samen voor Noisette Express in Nigloland en Ba-a-a Express in Europa-Park. De toevoeging moet volgens het management “de eerste achtbaan” worden voor vele kinderen, doordat bezoekers vanaf 90 cm al een ritje mogen maken.

Er wordt gezegd dat de ritbeleving 5 lanceringen zal bevatten waarbij een snelheid van 40 à 50 km/h bereikt zal worden. De lancering zal gebeuren door middel van banden. Het parcours wordt ongeveer 500 meter lang en 12 meter hoog. Ondertussen werd het laatste trackdeel geplaatst waardoor een mijlpaal bereikt werd. Dat is te zien op foto’s die Payer Fotografie op haar Facebookpagina plaatste.

Voor de uitwerking van het project werkt het park ook samen met Universal Rocks, die onder andere voor Europa-Park, Phantasialand, Toverland en Disneyland Paris werken en IMAscore voor de muzikale ondersteuning. “Het is een dure manier van werken, dat weten we”, zegt de directeur, “maar we willen ons onderscheiden van andere pretparken met het thema rond onze attracties. En we gaan door op deze manier.” Hij voegde er verder aan toe: “Bij een compleet thema wanen de gasten zich echt in een andere wereld en dat is ons doel.”  Het project draagt momenteel de werktitel “Merlin”, maar meer wil de directeur daar nog niet over kwijt.

 

Russische achtbaan:

Fantasiana is bij de diehard achtbaanfanaten bekend omwille van de achtbaan Wild Train. Het is een van de drie Russische achtbanen in de Europese Unie en werd gebouwd door de fabrikant Pax Company. Andere rollercoasters van deze fabrikant in de EU zijn Wild Train in het Franse pretpark Parc Saint-Paul en de bekendste is de looping coaster Cobra in het Zwitserse pretpark Conny-Land.

 

 

Foto’s: Payer Fotografie