Energylandia geeft eerste onride van Abyssus in Aqualantis vrij

Het Poolse pretpark Energylandia heeft de allereerste onride gedeeld van de spectaculaire multi-launch coaster Abyssus. Abyssus wordt de blikvanger van de nieuwe themazone Aqualantis die op een nieuw stuk grond aan het park is gelegen.

 

Het Poolse pretpark Energylandia is volop bezig met de bouw van het nieuwe themagebied Aqualantis. Daarin komen onder andere 10 nieuwe attracties te liggen. De blikvanger wordt de nieuwe achtbaan Abyssus. Het Nederlandse bedrijf Vekoma stond in voor de bouw van de achtbaan. Afgelopen zomer vonden de eerste testritten plaats op de rollercoaster maar het was tot nu toe wachten op de eerste onride. Deze heeft Energylandia ondertussen gedeeld met haar fans.

 

De achtbaan is 1316 meter lang met een hoogte van 38,5 meter. De achtbaantrein wordt na het station een eerste keer gelanceerd, waarna een paar bochten en airtimeheuvels volgen. Vervolgens bereikt de trein de tweede lanceerstrook, waar de topsnelheid van 100 km/u wordt bereikt. Doorheen de lay-out gaan bezoekers vier keer over de kop. Ze gaan door een verticale looping, een grote Batwing en tot slot een kurkentrekker. Tussen deze elementen zit de baan vol met leuke bochtjes, heuvels en een hele reeks aan tunnels.

 

De bouw van Aqualantis kan u hier op de voet volgen.

 

Video’s: Energylandia, Fomo Coaster