Efteling is volop bezig met renovatie 102 hotelkamers

Het Nederlandse pretpark Efteling is volop bezig met de renovatie van de hotelkamers van het Efteling hotel. De thematisering, het meubilair en het sanitair wordt compleet aangepast. De kamers krijgen zo na tien jaar weer een frisse look.

 

De renovatie vindt plaats tussen 4 januari en 8 maart 2021, daarna kunnen Efteling-bezoekers genieten van de vernieuwde hotelkamers. Het gaat om 98 comfortkamers en 4 Junior Suites. Er worden twee comfortkamers toegevoegd, wat ervoor zorgt dat er straks precies 100 comfortkamers beschikbaar zijn.

Sven Olree, Team Lead Rooms Division, vertelt over hoe de renovatie verloopt in deze tijden van corona: “We werken in verschillende teams en zones zodat we veilig kunnen werken. Het grote voordeel van een strakke en tot in detail uitgewerkte planning is dat niets aan het toeval wordt overgelaten en we precies weten hoe ver we zijn.” 

“We zijn gestart met het verwijderen van kleine meubels uit de kamers. Daar konden we, vanwege de lockdown, al tijdens de kerstvakantie mee beginnen. Een deel van de meubels krijgt een tweede leven via De Spullenbank, de kringloopwinkel voor de inwoners van gemeente Loon op Zand en onderdeel van ‘Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand’. Als ook het grote meubilair uit de kamers is, gaat het hard. Dan is het nog een kwestie van de vloerbedekking verwijderen, badkamers slopen, vloeren egaliseren en weer opbouwen. Het opbouwen is meestal het leukste gedeelte.”

 

Wegdromen onder een sterrenhemel

Het Efteling Hotel werd geopend in 1992 en telde 122 kamers. Dit waren 98 comfortkamers, 4 Junior Suites en 20 betoverende themasuites. Het park noemt de nieuwe kamers, kamers om in weg te dromen. Door de kleuren en materialen moet je het gevoel krijgen te zweven tussen de wolken en onder een sterrenhemel te slapen. Naast de hotelkamers worden ook alle gangen en liften compleet gerenoveerd en passend gemaakt bij de nieuwe inrichting van de hotelkamers.

 

Nog andere nieuwigheden

Behalve de renovatie is er ook een nieuw digitaal systeem ontwikkeld waarbij je met een smartphone en via de Efteling-app heel wat nieuwe mogelijkheden zal krijgen. Zo zal je met je telefoon de deur van je kamer kunnen openen. Een ander voordeel is dat gasten, die een last minute boeken, direct alle informatie kunnen terugvinden in de app. Zo hoeven ze niet meer langs de receptie.

 

Kamers blijven echt Eftelings

De Efteling beloofd dat de kamers ook trouw blijven aan het Efteling gevoel: “De muisjes verstoppen zich nog in de plinten en de rode schoentjes staan nog in de kast, vlakbij de kleren van de Keizer. En ook De gelaarsde Kat heeft een bezoekje aan de kamer gebracht. In de nieuwe kamers zijn juist meer elementen toegevoegd. Soms overduidelijk, soms eerder als een subtiele knipoog naar het attractiepark en de Efteling-bewoners.”

Niet enkel de kamers krijgen een nieuwe look

Om te zorgen voor één geheel met de kamers, worden ook de gangen, de liften en het trappenhuis compleet gerenoveerd. Men hoopt dat gasten vaker de trap zullen nemen, dus is het ontwerp van het trappenhuis meegenomen in de nieuwe look en feel. Maar dus ook de liften en de gangen.

 

Nu al te boeken

De nieuwe hotelkamers zijn nog niet klaar, maar al wel te reserveren voor een overnachting vanaf 8 maart.

 

Bron en foto’s: Efteling