Bobbejaanland geeft indoorgebied Banana Bos nieuwe ingang

Via sociale media deelde het Belgische pretpark een ontwerp waarop we een nieuwe ingang kunnen ontdekken voor de indoorhal Banana Bos. In deze hal vind je een van de klassiekers van het park, namelijk de achtbaan Revolution, en de Bananabattle.

 

Lopen we later dit jaar door een nieuwe ingang bij het indoorgebied Banana Bos in Bobbejaanland? Het lijkt erop van wel, want het park deelde zopas een ontwerp van een nieuwe ingang op haar Facebookkanaal.

 

Banana Bos

In het Banana Bos kan je de waterattractie Bananabattle vinden. Deze Splash Battle, gebouwd door Preston & Barbieri, opende in 2008 en zorgde ervoor dat deze hal haar huidige naam kreeg. Voorheen heette deze overdekte ruimte nog Hal 2000. Naast de hal kwam een jaar later nog de attractie King Kong. Verder vind je hier het horecapunt Mc Monkey.

De grote blikvanger in deze hal is en blijft uiteraard de achtbaan Revolution. Deze indoorachtbaan werd geopend in 1989. De baan werd gebouwd door Vekoma.

Banana Bos werd in 2015 opgenomen in het toen geopende themagebied Adventure Valley. Dit gebied kreeg er met Forbidden Caves een attractie bij, namelijk een belevingstunnel van Holovis. Later kwam er in het gebied ook een nieuw horecapunt dat de oude huisjes van Bobby Drop een nieuw leven gaf. De achtbaan DIZZ werd uiteindelijk ook mee in hetzelfde thema opgenomen, en deze werd omgedoopt tot Naga Bay.

 

Foto: Bobbejaanland