Verbouwingswerken Plopsa Station Antwerp van start gegaan

De werken aan het nieuwe Plopsa-pretpark Plopsa Station Antwerp zijn van start gegaan. Het gaat om het vroegere indoorpretpark Comic Station Antwerp dat gelegen is in het centraal station van Antwerpen. Het park sloot in 2019 de deuren en moet heropenen in het najaar van 2021 als het vierde Plopsa-pretpark in België.

 

In het centraal station van Antwerpen zijn de verbouwingswerken van start gegaan om het voormalige Comic Station Antwerp om te vormen naar Plopsa Station Antwerp, de 6de vestiging van de groep in België en het 4de pretpark naast Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt.

Studio 100 zal zo’n 5 miljoen euro investeren om het park te vernieuwen. De meeste stripfiguren blijven, alleen de smurfen moeten eraan geloven. En natuurlijk maken de Studio 100-figuren hun opwachting. Ondertussen zijn er kranen en containers gesignaleerd die bezig zijn met de verbouwingen.

Comic Station Antwerp werd in april 2017 geopend door voormalig Studio 100-medewerkers Wim Hubrechtsen, Jeroen Jespers en Mark Kiekens en was een indoorpretpark dat in het teken stond van de Belgische stripfiguren. Er waren echter financiële problemen en die liepen zo hoog op dat het park sloot in 2019. Op 23 december maakte de Plopsa Group bekend het pretpark te hebben overgekocht. Eind 2021 moet het indoorpark heropenen als Plopsa Station Antwerp.

Eén van de nieuwe attracties zal een frisbee attractie worden van de Italiaanse fabrikant Moser Rides in een Piet Piraat thema. Daarnaast zullen er ook een Mega Mindy fietsmolen en een Bumba kikkermolen, beide van Zamperla, verschijnen. De tv serie Super Wings krijgt een in hun stijl aangeklede vliegtuigmolen en ook stripfiguur Jommeke krijgt zijn eigen carrousel, nadat zijn attractie met de vliegende bol gesneuveld is.

Er zijn ook nog plannen voor botsauto’s in K3 stijl, een Wicky de Viking vrijevaltoren en een Mega Mindy fotopunt. De attracties van Suske & Wiske, Urbanus en Lucky Luke blijven bestaan en de speeltoestellen krijgen een Maya de Bij uiterlijk. De darkride rond de smurfen krijgt een kabouter Plop thema. En de huidige winkel zal gebruikt worden als kantoorgebouw, ergens anders in het park komt een nieuwe winkel.

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Tristan Indigne)