Universal Studios voert nachttesten uit met verlichte treinen van VelociCoaster

Het Amerikaanse park Universal Studios Islands of Adventure blijft druk verder testen en bouwen aan de nieuwe multi-launch coaster VelociCoaster. Deze achtbaan staat in het teken van Jurassic World en moet openen tegen de zomer van 2021. Ondertussen wordt de rollercoaster grondig getest en dit gebeurt niet alleen overdag, maar ook ’s nachts met verlichte treinen.

 

Universal Studios Islands of Adventure blijft druk verder testen en werken aan VelociCoaster, de nieuwe blikvanger van het park. Het wordt de snelste en hoogste gelanceerde achtbaan in Florida en zal openen twee jaar na de andere grote gelanceerde achtbaan Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in 2019. Deze Harry Potter-achtbaan is een zeer grote gelanceerde familieachtbaan die snelheden tot 80 km/u bereikt en maar liefst 7 lanceringen telt, terwijl de Jurassic World-achtbaan nog hoger en sneller is en zelfs overkop zal gaan.

VelociCoaster bevat enkele indrukwekkende statistieken. Zo is de rollercoaster 47,2 meter hoog en zal deze snelheden behalen tot 112,7 km/u. Tijdens de rit van 1.432,6 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan en worden ze met twee LSM-lanceringen tot snelheid gebracht. De spectaculairste momenten tijdens de rit worden de 80° drop, de 47,2 meter hoge Top Hat en een Zero-G Roll over het water van maar liefst 30,5 meter. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Terwijl Universal bezig is met de thematisering rond de achtbaan wordt er ook volop getest. Deze testritten gebeuren zowel overdag alsook ‘s nachts wanneer het park volledig donker is. Universal Studios Islands of Adventure heeft de trein volledig voorzien van verlichting en dit levert enorm mooie beelden op.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Video: ThrillGeek