Uitgelicht: Drachen Höhle – Freizeit-Land Geiselwind

Met Drachen Höhle haalde het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind opnieuw een oude bekende in huis. Deze indoorachtbaan draaide in 2014 al eens haar rondjes in het park, toen nog onder de oorspronkelijke naam Black Hole.

 

 

Drachen Höhle is een indoorachtbaan, gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. Deze achtbaan werd oorspronkelijk gebouwd in 1986 en reisde over de kermissen. In 1989 werd de baan voor het eerst opgesteld in een pretpark, het toenmalige Neue Traumland, dat we nu kennen als Movie Park Germany. Na een verblijf van een jaar trok de baan opnieuw over de kermissen. Een eerste keer kwam deze achtbaan terecht in Freizeit-Land Geiselwind in 2014. Toen nog onder de oorspronkelijke naam Black Hole. In 2018 kocht het park de baan op en heropende ze als Drachen Höhle.

 

 

Drachen Höhle is een achtbaan van het type Hell Diver, gebouwd door de Duitse bouwer Zierer. De rit verloopt voor het grootste deel indoor in een grote tent met lichteffecten. De achtbaan is 6,9 meter hoog, 384 meter lang en behaalt een snelheid van 41 km/h. Over de baan rijden 9 karretjes met telkens plaats voor vier personen. Een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut en 15 seconden en per uur kunnen daar 1.200 bezoekers van genieten.