Sneeuw zorgt voor schade aan volières GaiaZOO

Afgelopen nacht viel er heel wat sneeuw uit de lucht, leuk voor de kids maar pure ellende voor anderen. Bij GaiaZOO in het Nederlandse Kerkrade zorgde de sneeuw zelfs voor ernstige schade aan enkele volières.

 

De dikke sneeuwlaag die vannacht gevormd werd in Nederland zorgde voor grote schade aan diverse volières in GaiaZOO. “Hoewel de degelijke constructies al jarenlang extreme weersomstandigheden hebben doorstaan, bleek de hevige sneeuwval in combinatie met de vroeg intredende dooi tot extreme belasting te hebben geleid.” Vertelt het park via social media.

Vanaf de vroege ochtend zijn medewerkers en dierverzorgers in de weer geweest met het vangen van de vogels, die zich inmiddels allemaal in hun veilige binnenverblijven bevinden. Er zijn 2 duiven en 1 tureluur ontsnapt en de hoop is dat die nog uit zichzelf terugkeren. De grote TaigaVolière met onder meer de vale gieren en de OehoeVolière zijn onherstelbaar beschadigd en zullen in de komende maanden herbouwd moeten worden.

Ook de FlamingoVolière heeft forse schade, maar deze zal naar verwachting spoedig hersteld kunnen worden zodat de grote groep weer snel naar buiten kan. Deze groep is de grootste van eender welke dierentuin in Europa; er lopen maar liefst meer dan 400 van deze roze vogels rond in het park.

Voor de vogels uit de andere volières zal mogelijk een tijdelijk onderkomen bij collega-dierentuinen worden gezocht.

 

Bron en foto’s: GaiaZOO