Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Omdat we een dag eerder twee rodelbanen gemist hadden wegens de drukte, stonden er vandaag maar liefst tien rodelbanen op de planning op negen verschillende locaties. In het vorige fotoverslag hadden we jullie al meegenomen op de eerste heft van onze dag waar we verscheiden malen de grens tussen Polen en Tsjechië overstaken omdat er heel wat rodelbanen liggen op beide kanten van dit gebergte. Vandaag nemen we jullie mee op de tweede helft van deze drukke dag.

 

Kolorowa:

Na al viermaal de Pools en Tsjechische grens over te hebben gestoken vandaag, deden we dit nu nog eens een vijfde keer om in het Poolse Kolorowa te komen. Hier vinden we twee rodelbanen terug. Een echte zomerrodelbaan met een goot in plaats van track die een erg lange lengte van 940 meter heeft. Deze werd gebouwd in 1998 door Wiegand. De andere rodelbaan was Alpine Coaster. Deze alpine coaster is er eentje die gebouwd werd door Wiegand in 2001. De rodelbaan heeft een lengte van 800 meter.

Hotel Gołębiewski: 

Hotel Gołębiewski is niet zomaar het eerste de beste hotel. Dit hotel is gigantisch en het ziet er ook prachtig uit. Je kan er een aquarium vinden en een kleding winkel, maar bijvoorbeeld ook een rodelbaan. Om deze te bereiken moet je effectief door het hotel lopen, want dit is ook toegankelijk voor niet hotelgasten. De alpine coaster heeft de naam Tor Saneczkowy en werd gebouwd in 2016 door Wiegand. De alpine coaster is erg kort met zijn lengte van 530 meter.

Rodzinny Park Rozrywki Esplanada:

Rodzinny Park Rozrywki Esplanada heeft een rodelbaan die in 2010 gebouwd werd door Wiegand. Het gaat hier om een alpine coaster met de originele naam Alpine Coaster. Deze heeft een lengte van 550 meter. Helaas is de rit afgelopen wanneer de snelheid er juist mooi begint in te komen.

Happy World Harrachov:

We zeiden Polen definitief vaarwel en reden voor de 6de maal vandaag de grens over tussen Polen en Tsjechië. Zo kwamen we uit bij Happy World Harrachov waar we een zomerrodelbaan vonden met een goot in plaats van een track. Deze werd gebouwd door Wiegand in 2004 en is 640 meter lang. Het parcours liep volledig door de bossen en was erg goed!

Opmerkelijk was het bord dat hier opging dat deze rodelbaan NIET gesubsidieerd was door de Europese Unie. Heel erg veel andere rodelbanen en andere toeristische trekpleisters in Oost-Europa zijn namelijk wel gesubsidieerd en we voelde hiermee ook enige frustratie van de uitbaters vergeleken met de concurrentie.

Obří sud Javorník:

Onze 9de en laatste stop voor vandaag bracht ons bij het Tsjechische Obří sud Javorník. Hier vonden we de rodelbaan Bobová Dráha terug. Deze alpine coaster werd gebouwd door Wiegand in 2010 en heeft een lengte van 1100 meter. Het parcours ligt op een open grasvlakte.