Oost-Europa: Deel 15 – Tatralandia & rodelen in Slovakije

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Een paar dagen geleden waren we al heel kort eens de grens over geweest met Slovakije, maar nu kwamen we echt het land binnen om ons daar het grootste deel van de dag te amuseren, nadat we in de ochtend nog enkele stopplaatsen in Polen gedaan hadden. Op het programma stonden de laatste drie rodelbanen van het land die we nog moesten doen en het waterpark Tatralandia. Helaas was de eerste rodelbaan die we tegenkwamen gesloten wegens het weer. Dit was compleet belachelijk want het heeft die dag welgeteld 5 minuten geregend. Zelfs de rodelbaan die aangaf bij regenweer gesloten te zijn, was wel gewoon geopend!

 

Tatrabob Tatranska Lomnica:

Bij Tatrabob Tatranska Lomnica vinden we de alpine coaster Tatrabob. Deze is een zeer speciale alpine coaster want deze werd voor de verandering eens niet gebouwd door Wiegand, maar wel door het Franse bedrijf Techfun. Het was een leuk om een totaal ander type van alpine coaster te doen en er zaten best wel leuke stukken in het parcours waarbij de airtime jump toch wel het meeste bijbleef. Het parcours heeft een lengte van 650 meter en werd gebouwd in 2004.

Fun Park Žiarce:

Bij Fun Park Žiarce vinden we een monorail alpine coaster. Deze heeft de naam Bobová dráha en werd gebouwd in 2007 door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Het parcours had een behoorlijke lengte van 930 meter en we vonden het erg fijn om na een lange tijd nog eens een Brandauer te kunnen doen. Deze geven toch een heel andere rit weg dan een klassieke alpine coaster van Wiegand.

Tatralandia:

Tatralandia is een groot waterpark in Slovakije. Het heeft een erg groot buitengedeelte met meerdere glijbanen torens, maar er is ook een binnen gedeelte met een glijbanentoren. Verder kan je in het indoor gedeelte nog genieten van de wellness faciliteiten, het restaurant of de cocktailbar. Een heleboel slides zijn gebouwd om de heuvel waarop het waterpark gebouwd is. Ze maken dus volledig gebruik van het terrein. Er zijn verschillende grote glijbanen zoals een halfpipe en een grote bandenglijbaan met een soort van ramp. Er was ook een bad terug te vinden met erg warm water van rond de 40 graden.