Oost-Europa: Deel 12 – Polen, Tsjechië & Slovakije op 1 dag

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vandaag begaven we ons op het drielandenpunt tussen Polen, Tsjechië en Slovakije. We besloten dan ook om op minder dan twee uur tijd een rodelbaan in elk van de drie landen te gaan scoren.

 

Górski Park Równica:

Górski Park Równica trok onze aandacht voor hun rodelbaan. Het gaat om een alpine coaster die gebouwd werd in 2006 door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze heeft een bescheiden lengte van 575 meter. De rodelbaan is gelegen in Polen, niet ver van de grens met Tsjechië.

Ski area Mosty u Jablunkova:

We staken de grens van Polen over naar Tsjechië en zo kwamen we terecht in Ski area Mosty u Jablunkova. Hier kan je de rodelbaan Bobová Dráha (Tsjechisch voor rodelbaan) terug vinden. Deze alpine coaster gebouwd door Wiegand in 2004 heeft een lengte van 650 meter.

Veľká RačaOščadnica:

Vanuit Tsjechië staken we grens over naar Slovakije waar we in Veľká Rača – Oščadnica terecht kwamen. Ook hier is een rodelbaan terug te vinden met de Bobová Dráha. Deze werd gebouwd in 2005 door Wiegand. De alpine coaster heeft een mooie lengte met een parcours van 1310 meter. Let wel op, je dient een stoeltjeslift te nemen om bij de alpine coaster te raken.