Laatste trackdeel geplaatst van nieuwe achtbaan in Movie Park Germany

Het Duitse pretpark Movie Park Germany gaat in 2021 een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Multi Dimension Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die volledig indoor komt te liggen. Nadat de afgelopen maanden de werken in volle vaart vooruit gingen is nu ook het laatste trackdeel geplaatst.

 

In het Duitse pretpark Movie Park Germany zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe achtbaan volop aan de gang. Het gaat om een Multi Dimension Coaster die gebouwd wordt door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De attractie is gelegen in de vroegere hal van de darkride Ice Age Adventure en heeft de naam Movie Park Studios gekregen.

Eind september werden de eerste footers gegoten. Midden oktober kwamen de eerste trackdelen aan in het park en in november werd het eerste trackdeel geïnstalleerd. De weken nadien werd er hard verder gewerkt met het plaatsen van de verschillende trackdelen. In december werden verschillende kunstgevels gebouwd die de setting van de nieuwe attractie duidelijk moeten maken. Ondertussen hebben de bouwwerkzaamheden een belangrijke mijlpaal bereikt want het laatste trackdeel werd geplaatst!

De achtbaan wordt een echte familiecoaster met speciale elementen. Zo zal de attractie twee verschillende lanceringen bevatten, eentje die de bezoekers vooruit lanceert en eentje die voor een achterwaartse lancering zal zorgen. Daarnaast zal de achtbaan ook een draaiplatform bevatten die de treinen van 12 personen 360° kan laten draaien.

Tijdens de rit van 532 meter lang zullen de 3 treinen een maximale snelheid behalen van 60 km/u. Hierdoor wordt een capaciteit van 900 personen per uur voorzien. De achtbaan moet klaar zijn tegen de eerste openingsdag van het nieuwe pretparkseizoen van 2021. Met Movie Park Studios wil Movie Park Germany terug naar haar oorsprong keren en een echte attractie openen die volledig in het teken staat van een filmset.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Movie Park Germany