Laatste stuk achtbaantrack van Jersey Devil Coaster geplaatst in Six Flags Great Adventure

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure is volop bezig met de bouw van hun nieuwe achtbaan. Het laatste trackdeel van Jersey Devil Coaster is op zijn plaats gezet. Nu is het wachten op het installeren van de trein en de eerste testritten.

 

Met een jaar vertraging zal het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, zijn nieuwste sensatie openen: Jersey Devil Coaster. De achtbaan is een Single Rail Coaster, hierbij rijdt de trein over één rail in plaats van twee.

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction heeft inmiddels het hoogste punt bereikt en ook het laatste trackdeel op zijn plaats gezet. De fabrikant wijkt met Jersey Devil Coaster voor het eerst af van het standaard Raptor model dat het in 2018 introduceerde in California’s Great America en Six Flags Fiesta Texas en dit jaar ook in Silverwood Theme Park wordt gebouwd .

Jersey Devil Coaster heeft een hoogte van 39,6 meter en een lengte van 914,4 meter. Bezoekers zullen drie keer overkop gaan. De maximale snelheid zal 93,3 km/u bedragen. De nieuwste sensatie krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen plaatsnemen. De treinen zijn dus langer dan bij de vorige Raptor achtbanen van RMC.

 

Het plaatsen van het laatste stuk track

Door de komst van Jersey Devil Coaster komt het aantal achtbanen van het park opnieuw op 13 te staan, aangezien in 2020 de juniorachtbaan Road Runner Railway in alle stilte het park verliet. Six Flags Great Adventure kennen we van de houten achtbaan El Torro en de allerhoogste rollercoaster ter wereld Kingda Ka.

De bouw van Jersey Devil Coaster kan je volgen in ons bouwtopic.

 

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Great America