Fotoalbum: Leolandia – september 2020

Tijdens een pretparktrip doorheen Noord-Italië kon een bezoek aan het schattige park Leolandia natuurlijk niet ontbreken. Leolandia opende in 1971 als Minitalia, een miniatuurpark. In 1997 veranderde het haar naam in FantasyWorld Minitalia en in 2008 werd het Minitalia Leolandia. Pas in 2014 liet het park het woord Minitalia vallen uit haar naam, maar het miniatuurpark is er nog steeds terug te vinden. Leolandia is een pretpark dat zich voornamelijk richt op gezinnen met kinderen, maar het heeft ook attracties en shows voor mensen van alle leeftijden. Leolandia werd in het verleden nog lang mee uitgebaat door Zamperla, en dat weerspiegelt zich nog steeds in het attractieaanbod. Drie van de vier achtbanen in Leolandia komen zelfs uit de stallen van Zamperla.