Dinopolis verlengd tot einde krokusvakantie bij Technopolis

Dinopolis, de tijdelijke buitenexpo van Technopolis, wordt nog tot en met 21 februari, het einde van de krokusvakantie, verlengd. Oorspronkelijk zou de dino-expo slechts tot 10 januari blijven staan, maar door omstandigheden kan deze toch nog een 6-tal weken langer op de site van Technopolis blijven vooraleer deze terug naar het buitenland reist. Tickets voor Dinopolis zijn apart verkrijgbaar via de website van Technopolis.

 

Oorspronkelijk werd aangekondigd dat de populaire buitenexpo over dino’s op de site van Technopolis nog tot en met 10 januari open ging blijven, maar uiteindelijk zal deze nog tot en met 21 februari 2021 te bezoeken zijn. Normaalgezien zou Dinopolis na 10 januari naar een andere bestemming in het buitenland reizen, maar die plannen werden onverwacht en op het laatste moment dan toch gewijzigd. Voor Technopolis is dit goed nieuws, want Dinopolis zorgt in financieel zware tijden toch voor wat extra bezoekers zonder dat de capaciteit in het doe-centrum zelf verhoogd wordt.

Het is een onverwachte meevaller dat Dinopolis toch nog wat langer op de site van Technopolis mag blijven. Wie er niet in slaagde om voor 10 januari Dinopolis te bezoeken, kan met een beetje geluk dus toch nog langsgaan! Opgelet: het aantal bezoekers dat gelijktijdig wordt toegestaan is nog steeds erg beperkt. Wil je Dinopolis nog bezoeken, dan koop je best goed op voorhand je tickets.  – Ester Blockx, Marketing & Sales Director

Dinopolis is open op woensdag, in het weekend en elke dag van de krokusvakantie. Omdat de toegestane capaciteit per tijdslot door de coronacrisis noodgedwongen beperkt is, is Dinopolis ook ’s avonds tot 18u30 in plaats van 16u30 open op zaterdag en tijdens de krokusvakantie.

Tickets voor Dinopolis kosten € 9 en zijn apart verkrijgbaar via de website van Technopolis. Opgelet: een ticket voor Technopolis verschaft je geen toegang tot Dinopolis. Wie Dinopolis combineert met een bezoek aan Technopolis op dezelfde dag, betaalt slechts € 8 voor een Dinopolis-ticket.

 

Over Dinopolis

Dankzij Technopolis reis je als het ware miljoenen jaren terug in de tijd naar de tijd dat gigantische dinosaurussen de aardbol domineerden. De expo Dinopolis bevat talrijke robotdino’s, nagemaakte skeletten, levensechte sculpturen en échte fossielen. Sommige van deze levensechte dino’s speelden zelfs een rol in de film Jurassic Park, een echte klassieker voor dinoliefhebbers.

Enthousiastelingen kunnen in Dinopolis niet alleen bekende dinosaurussen zoals de T-rex, brachiosaurus en de velociraptor bewonderen, ze kunnen ook (nagemaakte) restanten van dino’s opgraven en zelfs dinootje rijden. Dat maakt van Dinopolis een absoluut fascinerende expo voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Voor wie graag wat meer achtergrond wil, zijn er wetenschappelijk accurate labels bij alle opstellingen en wordt er een interessante documentaire gedraaid.

Dinopolis heette oorspronkelijk “Giant Dinosaurs” en werd gecreëerd door Dino Don Inc. in samenwerking met Heureka, een bekend science center in Finland. Dino Don is een Amerikaanse firma die dinosaurussen ontwerpt in nauwe samenwerking met paleontologen. Zo heeft de firma meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van tentoonstellingen voor musea en dierenparken wereldwijd zoals de Bronx Zoo (New York) en de Brooklyn Zoo (Chicago). De CEO van Dino Don, Don Lessem, werkte als paleontoloog en ervaringsdeskundige mee aan o.a. de filmklassieker Jurassic Parc en schreef zelf al meer dan 50 boeken voor kinderen.