Baanverloop hoogste Mack Rides-achtbaan vervolledigd in Suzhou Paradise Forest World

In Suzhou Paradise Forest World wordt momenteel volop gebouwd aan een gloednieuwe achtbaan van formaat. Deze 62 meter hoge lanceerachtbaan wordt niet alleen de hoogste, maar naar verluidt ook de snelste achtbaan van Mack Rides. Op recente bouwfoto’s is te zien dat het complete baanverloop overeind staat.

 

Het Chinese Suzhou Paradise Forest World pakt dit jaar uit met de hoogste en (waarschijnlijk ook) snelste achtbaan die de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides tot nog toe heeft ontworpen. Het 62 meter hoge gevaarte, dat de naam Hurricane Roller Coaster heeft gekregen, lanceert inzittenden tot een vermoedelijke topsnelheid van 129,6 km/u. Deze snelheid is echter nog niet bevestigd. De lay-out bevat naast de gigantische Top Hat maar liefst vijf inversies: een Zero-G Roll, een Immelmann en een in elkaar gewoven Cobra Roll en verticale looping. Op Chinese forums zijn recente bouwfoto’s opgedoken die het vervolledigde baanverloop laten zien.

©guochanchemi.club
©guochanchemi.club

 

Suzhou Paradise Forest World

Suzhou Paradise Forest World is een gloednieuw pretpark dat in 2020 haar deuren opende. Voordien bestond het park op een andere plek, zo’n vijf kilometer ten noorden van de huidige locatie. Alle vijf achtbanen uit het voormalige park werden verwijderd en niet mee verhuisd naar de nieuwe vestiging. In plaats daarvan bezit Forest World nu twee achtbanen van de Chinese fabrikant Golden Horse: een Spinning Coaster en een unieke nieuwe generatie Tilt Coaster. De Mack Rides-achtbaan wordt de derde achtbaan van het park.

De opening van Hurricane Roller Coaster is niet langer meer gepland voor 2022 (zoals voorheen aangekondigd), maar deze zou in mei van dit jaar al openen voor het grote publiek.

 

 

Bron: rcdb.com
Foto’s: guochanchemi.club