Unieke fantastische kermis achtbaan uit Frankrijk te koop aangeboden

De zeer unieke, speciale en fantastische achtbaan Super Railway van de Franse exploitant Paillet is te koop aangeboden. Het gaat om een soort single rail coaster die uniek is en waar er geen gelijkaardige andere achtbanen van bestaan. Bovendien levert de familieattractie hopen airtime op en is het een echte publiekslieveling onder de achtbaanfans.

 

In Frankrijk leeft er een rijke kermiscultuur en een van de top attracties is de Super Railway van de exploitant Gino Paillet. Het gaat om een zeer oude nostalgische achtbaan die in perfecte conditie verkeerd. De rollercoaster werd gebouwd in 1965 door de Italiaanse fabrikant Copperpark. Dit is een zeer speciale achtbaan die met geen enkele andere te vergelijken valt. Het track type is op geen enkele andere achtbaan in de wereld gezien en bestaat uit een zeer dun spoor.

De attractie van 15 meter hoog die heel wat airtime tijdens de rit weggeeft, is nu te koop aangeboden op rideszone, een website voor tweedehands-attracties. De verkoop wordt ondersteund en geregeld door het Italiaanse bedrijf Fabbri. De totale oppervlakte van de achtbaan is 58 bij 18 meter. De achtbaan heeft losse bankjes zonder beugels of gordels wat de achtbaanrit extra spannend maakt. Tijdens de rit zijn er ook een aantal momenten waar je letterlijk van je zitje komt door de vele airtime momenten. Een echte must do ride voor elke achtbaanliefhebber!

 

De achtbaan startte haar leven als Railway Einschienen Achterbahn bij de Duitse exploitant Emil Lapp. Later kwam de achtbaan in Frankrijk terecht bij Attractions Foraines Blitz, het bedrijf van de Franse exploitant William Bouvier. Bouvier doopte de rollercoaster om tot haar huidige naam Super Railway en reisde er mee rond op de Franse kermissen. In 2009 en 2010 stond de achtbaan in het Zuid-Franse pretpark Antibes Land. Daarna werd deze verkocht aan de huidige exploitant Gino Paillet. Naast de Franse kermissen zoals Metz, Nancy en Straatsburg, was de achtbaan ook vaak terug te vinden in Luxemburg. Deze zomer was de Super Railway terug te vinden in Azur Park in de Zuid-Franse stad Saint-Tropez.

Bron: rideszone

Foto’s: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)