Treinen VelociCoaster in Universal Orlando nu volledig onthuld

Het Amerikaanse Universal Orlando Resort is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de bouw van alweer een indrukwekkende achtbaan. Deze multi-launch coaster, gebouwd door Intamin, zal volgend jaar openen in het park. Het was even wachten, maar het park onthulde de futuristische treinen die over de achtbaan rijden.

 

Met een indrukwekkend thema en behoorlijk indrukwekkende statistieken zal het Amerikaanse Universal Orlando Resort volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe blikvanger openen met de achtbaan VelociCoaster.

 

De treinen zijn onthuld

De treinen voor de VelociCoaster zijn modern vormgegeven met een grijs-blauw kleurenschema in de stijl van de Jurassic World-franchise. Ook beschikt de trein over kop- en zijlampen en onboard audio. De treintjes stellen de Velociraptor Blue voor die op jacht gaat.

 

Statistieken

VelociCoaster is een multi-launch coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan wordt tot tweemaal toe gelanceerd met een topsnelheid van ruim 112 km/u door middel van LSM-motoren. Op de achtbaanlay-out komen naast de 42,7 meter hoge Top Hat ook onder andere een 30,5 meter lange Zero-G Stall en Barrel Roll over het water voor. Een precieze openingsdatum werd nog niet gecommuniceerd.

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

 

 Bron, foto en video: Universal Orlando