Op stap in Zuid-Frankrijk deel 16: Happyland & rodelen

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Tijdens onze Franse trip staken we tijdens de terugrit even de grens over met Zwitserland, om daar een van de drie pretparken te doen die het land bevat. Daarna stond een dagje rodelen in Frankrijk op het programma, maar daar kwam helaas vroegtijdig een einde aan wegens een hevige regenbui die over het land trok.

 

Happyland:

Happyland is een van de drie kleine parkjes die Zwitserland bevat. Eentje van de drie is zelfs nog in aanbouw. Dit parkje heeft een bescheiden grootte en is ook niet zo bekend onder de pretparkfans. Toch is er een achtbaan te vinden met Tropical Track, een kruising tussen een Zyklon en een Big Apple achtbaan, wat een behoorlijk fijne rit opleverde! De achtbaan werd in 2006 geopend en deze werd gemaakt door Interpark.

Verder heeft het pretpark een log flume (ook wel de boomstammetjes genoemd), twee Nautic Jets, een Heege schommel, glijbanen, een rondritje, een ballonnenmolen en wat speeltoestellen. De toegangsprijs van het park is wel naar de hoge kant, maar wat had je anders kunnen verwachten van een Zwitsers pretpark.

Amusement Park de Chamonix:

Amusement Park de Chamonix is een ietwat grote naam voor een alpine coaster met wat Heege speeltoestellen ernaast, maar als credithunter kan je hier wel gewoon twee credits scoren. Eerst en vooral heb je de alpine coaster zelf. Het is er eentje uit 2011 met een bescheiden lengte van 795 meter, maar deze geeft wel een erg goede rit weg! Zonder twijfel is het de beste uit de regio. Als tweede credit kan je hier een Butterfly-attractie terugvinden. Ook een Nautic Jet is aanwezig en een Heege schommel. Verder zijn er nog enkele kinderattracties terug te vinden.

Les Carroz:

Les Carroz bevat een Wiegand alpine coaster met de naam Speed Dragoz: La Luge Des Carroz. Naast een gewoon ritje kan je hier ook een ritje maken met Virtual Reality-beleving. De lengte van de baan is 1.200 meter, waarvan 350 meter opwaarts is en 850 meter naar beneden is. Helaas werd de alpine coaster gebouwd in 2018, wat wil zeggen dat deze voorzien is van de vervelende “fun breaks” die alle snelheid uit de baan halen. Wat een zonde toch dat Wiegand dit bedacht heeft.

Savoie Mont Blanc:

De alpine coaster van Savoie Mont Blanc heeft de naam Luge 4 Saisons. Het is er eentje die gebouwd werd door Wiegand in 2015 en heeft een lengte van 720 meter. Ook deze alpine coaster is voorzien van de zogenaamde “fun breaks” die alle snelheid en plezier uit de rodelbaan halen. Wiegand, stop alstublieft met die dingen over heel de track te installeren.