Oost-Europa: Deel 4 – Ook in Polen hebben ze een Schwarzkopf rollercoaster

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vorige keer namen we jullie mee op onze eerste verkennende stapjes op de Poolse zomerkermissen. Vandaag nemen we jullie mee op het tweede deel van onze eerste van in totaal 3 kermisdagen. In totaal vandaag 9 stopplaatsen op de planning en een echte Schwarzkopf rollercoaster!

 

Lunapark Rewal:

Lunapark Rewal wordt uitgebaat door de Tsjechische exploitant Lunapark Josef Pech. Deze exploitant heeft twee achtbanen met de naam Roller Coaster Mercedes Benz GT 122, maar beiden banen hebben wel een verschillende lay-out. Vandaag zouden we het exemplaar ontdekken met een ovaal als lay-out.

Naast de achtbaan waren er ook botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een rondritje, een luchtbal voor kinderen op het water en een carrousel te vinden. Maar deze kermis had zelf nog drie speciale troeven want naast de eerder genoemde traditionele attractie kon je hier zelf een reuzenrad, break dance en afterburner terug vinden.

Lunapark Niechorze:

Lunapark Niechorze wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Rajmund Kočka. Wij kwamen hier voor de achtbaan City Express, een ovaaltje met bandenlancering zoals er hier erg veel van bestaan. Naast de achtbaan waren er ook botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een rondritje, een luchtbal voor kinderen op het water, een soort zweefmolen en een carrousel te vinden.

Lunapark Dźwirzyno:

Lunapark Dźwirzyno wordt uitgebaat door de Tsjechische exploitant Lunapark Praha. Wij kwamen hier voor de achtbaan Dragon Coaster die de gekende ovaal als lay-out heeft met een soort van bandenlancering.

Naast de achtbaan waren er ook botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een luchtbal voor kinderen op het water en een carrousel te vinden. Verder was er ook een soort spiegelhuis, een spookhuisje, een break dance en een afterburner.

Lunapark Kołobrzeg:

Lunapark Kołobrzeg wordt uitgebaat door de Tsjechische exploitant Marek Lagron. De achtbaan die er te vinden is heeft eigenlijk 3 verschillende namen. Je kan kiezen uit Welcome, Wild Ride en Roller Coaster. Naast de achtbaan waren er ook botsauto’s, een zwanenmolen, een zweefmolen, tripride, piratenboot, een soort Tsjechische matterhoorn en een booster te vinden! Wat dus een vrij atypisch aanbod voor de Poolse kermissen betekende.

Lunapark Robland Ustronie Morskie:

Lunapark Robland is een van de grootste exploitanten van Polen. In de zomer worden de attracties zelfs opgesplitst op twee verschillende locaties. De eerste locatie van Lunapark Robland bezochten we in Ustronie Morskie. Hier staan enkele vaste attracties waaronder een heuse Jumbo Jet van Schwarzkopf!

Verder konden we hier een bizarre Top Spin ontdekken die helaas wel een erg slechte rit weg gaf. Het was eigenlijk om van te huilen toen we er naar keken. Verder was hier aanwezig een darkride, vliegtuigmolen, break dance, rondritje, botsauto’s, reuzenrad en een indoorspeeltuin. Ook een heleboel springkastelen en trampolines waren aanwezig.