Onderdelen komen aan voor hoogste slingshot attractie ter wereld

Het Amerikaanse Icon Park in Orlando pakt opnieuw groots uit. Het park zal zowel de hoogste vrijevaltoren ter wereld openen, alsook de allerhoogste slingshot-attractie ter wereld. Deze zullen het huidige aanbod, dat al bestaat uit een zeer hoog reuzenrad en zeer hoge starflyer, aanvullen. Ondertussen kwamen er verschillende attractieonderdelen aan op het terrein.

 

In juni 2019 maakte Icon park bekend de hoogste vrijevaltoren en de hoogste slingshot ter wereld te willen bouwen. Het afgelopen jaar bleef het stil rond het project, maar daar kwam ondertussen verandering in. Er arriveerden verschillende onderdelen voor de nieuwe attracties op de site.

 

Hoogste slingshot ter wereld:

Een slingshot is een katapult-attractie waarbij de bezoekers via kabels in de lucht worden gekatapulteerd. Dergelijke attracties vinden we vaak terug op kermissen, maar deze versie wordt niet alledaags. Deze wordt 91 meter (300 feet) hoog en zal de bezoekers aan een snelheid van 160 km/u (100 mph) tot een hoogte van 137 meter (450 feet) katapulteren.

 

Hoogste vrijevaltoren ter wereld:

Daarnaast komt er dus ook een vrijevaltoren naar het park die bezoekers vanop 131 meter (430 feet) hoogte tegen een snelheid van 120,7 km/u (75 mph) naar beneden zal laten vallen. Hiermee wordt het de hoogste vrijevaltoren ter wereld en breekt de attractie het wereldrecord van Zumanjaro: Drop of Doom in Six Flags Great Adventure die opende in 2014 en 126 meter hoog is. Zumanjaro werd gebouwd op de constructie van de hoogste achtbaan ter wereld, Kingda Ka, met een hoogte van 139 meter.

De toren zal gebouwd worden door het Australische bedrijf Funtime, dat ook instond voor de Europese recordhouder Highlander in Hansa-Park. Wie een ritje maakt zal doormiddel van een draaiende gondel naar boven gaan, waarna de stoeltjes voorover zullen kantelen voordat je aan de vrijeval begint.

 

Andere grote attracties:

Op de site van Icon Park is ook een Madame Tussauds-museum, een Sea Life-center, een Arcade City en een 7D Dark Ride Adventure te vinden. In juni 2018 opende er een 138 meter hoge starflyer die daarmee de hoogste starflyer ter wereld werd. Dat record werd intussen verbroken door Allgäuflieger in het Duitse pretpark Skyline Park die 142 meter hoog is. Verder is er ook nog een 122 meter hoog reuzenrad te vinden met The Wheel. Dit reuzenrad is zelfs het 9de hoogste reuzenrad ter wereld.

 

De onderdelen liggen klaar

 

Bron: Icon Park

Foto’s & video: Midway Mayhem