Naam nieuwe achtbaan Dreamworld Australia bekendgemaakt

Het Australische pretpark Dreamworld Australia heeft de naam van haar nieuwe uitbreiding voor 2021 officieel voorgesteld. Steel Taipan, een Triple Launch achtbaan van Mack Rides, opent eind volgend jaar haar deuren voor het grote publiek.

 

Het was al langer bekend dat Dreamworld Australia bouwt aan een nieuwe gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides. De oranje track en donkere supports zijn al enkele maanden geleden aangekomen bij het park. Nu heeft Dreamworld ook de naam en bijhorend logo van haar nieuwe headliner officieel voorgesteld: Steel Taipan. De naam verwijst naar de Taipan, een van de giftigste slangen van Australië, als analogie voor het heftige karakter van de achtbaan.

 

Steel Taipan wordt de eerste Triple Launch-achtbaan in het zuidelijk halfrond. De 1,2 km lange achtbaanlay-out zelf is grotendeels gebaseerd op het bekend Blue Fire-model van de Duitse achtbaanleverancier Mack Rides. De twee grootste verschillen zijn de 105 km/u Triple Launch (in plaats van een enkele LSM-lancering) en de Spinning Car die wordt toegevoegd aan de trein. Tijdens de rit ervaren inzittenden maximaal 3,8 G en gaan ze vier keer over de kop.

 

Hoewel de baandelen al een aantal maanden ter plekke zijn, is de bouw van de achtbaan nog niet van start gegaan. Na enkele maanden vertraging, vanwege financiële moeilijkheden, is men wel begonnen met voorbereidende grondwerkzaamheden. Binnen enkele weken moet het terrein bouwrijp zijn om de funderingswerken te starten. Buiten enkele werfhekken en graafmachines is er dan ook nog niet veel te zien.

De opening van Steel Taipan is voorzien voor het einde van 2021, dat communiceert het park. Volg verdere ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: Dreamworld Australia
Foto’s: Dreamworld Australia, The Theme Park Social Network